ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Leid homohuwelijk tot polygamie, incest en pedofilie?

Homohuwelijk: ongeveer 50% is pro en de andere 50% contra.
door Tsenne Kikke - woensdag 7 november 2012 0:39

Vroeger werd het als een ziekte aanschouwd, daarna werd het getolereerd, om nog later officieel te worden erkend als 'normaal'. Maar draai het, of keer het: het is al zover gekomen, dat blijkbaar niemand nog een verkeerd woord mag zeggen over homo's, travestieten, transgenders, lesbiennes, biseksuelen, en consorten, zonder dat men als homofoob wordt uitgemaakt. Weet, dat ongeveer 50% van de bevolking ervoor is - en, om het kosmisch evenwicht in stand te houden, is de andere 50% er natuurlijk tegen. 'Ying-Yang Evenwicht' wordt dit genoemd.

Ikzelf heb er geen bewaar tegen, maar ben er zelf geen voorstander van. Enerzijds beantwoordt homoseksualiteit aan de huidige wetten van Moeder Natuur - en anderzijds, stel ikzelf meer belang in het innerlijke van de mens. Dus ben ik in het geheel niet geïnteresseerd in hoe de mens met zijn voertuig omspringt. Indien iemand echt denkt dat hij, of zij, zijn/haar innerlijke, energetische wereld verrijkt door te seksen met iemand van hetzelfde geslacht, dan moet hij of zij het zelf maar weten.

- Spanje was in 2005, onder de sociaaldemocraat José Luis Rodríguez Zapatero, één van de eerste landen ter wereld die holebistellen niet alleen toestond te huwen, maar ook het recht gaf om kinderen te adopteren. Het Grondwettelijk Hof in Spanje heeft gisteren zelfs de wet op het homohuwelijk gevalideerd. De rechters in Madrid wezen met acht stemmen tegen drie een klacht van de regerende, conservatieve Partido Popular af.

- Australië voert het homohuwelijk niet in. De Tweede Kamer van het land heeft in september van dit jaar met een overweldigende meerderheid tegen openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen en lesbiennes gestemd. Het plan kreeg 42 stemmen voor en 98 tegen. Kort voor de stemming deed een vertrouweling van Abbott, senator Cory Bernardi, veel stof opwaaien. Hij suggereerde dat homohuwelijk een eerste stap is naar polygamie en het toestaan van seks met dieren.

- Sinds 1998 zijn in 32 Amerikaanse staten referenda gehouden over het homohuwelijk. Momenteel is het slechts in zes staten legaal. Tot dusver heeft nog nooit een meerderheid voor het homohuwelijk gestemd. Daar komt dit jaar wellicht verandering in. In Maine, Maryland en Washington staat de legalisering van het homohuwelijk op het stembiljet. Volgens de laatste peiling, die in Maine werd gehouden, hebben de voorstanders van het homohuwelijk een voorsprong van dertien procentpunten.

- In Frankrijk is homoseksualiteit nog steeds taboe. Vandaag komt het wetsontwerp over de legalisering van het homohuwelijk in Frankrijk voor de ministerraad. Kardinaal Philippe Barbarin, aartsbisschop van Lyon, waarschuwde in alle ernst dat "het homohuwelijk de weg opent naar polygamie en incest, en zal leiden tot een vernietiging van de samenleving". Zo heeft hij het letterlijk gezegd. "Eens het is goedgekeurd, zullen de gevolgen niet te overzien zijn. Ze zullen huwelijken willen met drie of vier leden. Daarna sneuvelt misschien ooit wel het taboe van de incest."

De kardinaal kwam met zijn uitspraak meteen lijnrecht tegenover het gedachtegoed van  president François Hollande te staan, die - omdat elke stem belangrijk swas - tijdens zijn campagne had beloofd iets te gaan doen aan de discriminatie van homo's en lesbiennes. Die kunnen sinds eind jaren '90 wél een samenlevingscontract sluiten, maar op het vlak van overlevingspensioenen, of de aankoop van een huis of appartement, blijven holebi's minder rechten hebben dan hetero's.

Maar, volgens opposanten van het homohuwelijk loopt elke vergelijking tussen hetero- en homoparen mank. "Een heteropaar staat open voor de voortplanting en voor het leven. Een homopaar per definitie niet, tenzij via de omweg van adoptie of IVF. Het heeft dus niets te maken met discriminatie," zei de burgemeester van Montfermeil, Xavier Lemoine.

Lemoine is namelijk één van de 1.000 burgemeesters en ambtenaren die hebben aangekondigd dat ze in hun gemeenten geen homohuwelijken zullen voltrekken. Ze eisen op zijn minst een gewetensclausule in de wet, die burgemeesters en ambtenaren het recht zou geven te weigeren.
 
En het gaat niet alleen om burgemeesters van de conservatieve UMP, de partij van ex-president Sarkozy, die nu in de oppositie zit. Ook enkele socialistische burgemeesters met een christelijke geloofsovertuiging hebben zich bij het protest aangesloten - en, met hen rabbijnen en imams.

 
 

Homo’s en lesbiennes kunnen momenteel trouwen in Nederland, België, Canada, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen, IJsland, Portugal, Zuid-Afrika en Argentinië, en in delen van Mexico en de Verenigde Staten. Niet enkel en alleen Frankrijk, maar ook Schotland wil het homohuwelijk invoeren.

In elk geval is de kans is echter groot dat het homohuwelijk vroeg of laat een realiteit wordt waaraan de toekomstige generaties zullen moeten wennen, vooral in het overgangsstadium. Daarna zal dit niet meer nodig zijn, omdat kinderen in zo'n maatschappij zullen opgroeien en het abnormaal zouden vinden indien homohuwelijken niet meer zouden bestaan.

Of je nu pro of contra bent, doet niets ter zake: weet, dat Moeder Natuur het zeer goed met de mensheid bedoelt.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht