ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Trans dochter trachtte met Elon Musk na zijn kwetsende woke virus-uitspraak af te rekenen…

Vivian Jenna Wilson reageerde onder meer via Threads, de concurrent van X.
door Tsenne Kikke - zaterdag 27 juli 2024 20:11

Deze website richt zich vooral tot de zogenaamde 'spirituele, zoekende mens'. Natuurlijk heeft elk menstype daarover een eigen vertaling: jij dus ook. Tracht de onze te benaderen. :-)

Naast de enkele eclectici, de 2.000-tal vaste website gebruikers, en de 2.000 Zoek&Vinders, verkrijgt Spiritualia elke maand eveneens het bezoek van duizenden, voornamelijk via Google. Mensen, die eerder andere zaken willen lezen en dus niet zozeer teksten over Zelfkennis. Vanwege de daardoor aangepaste inhoud lijkt deze website soms op een Hutsepot, sorry. :-)

Kortom: ondanks de hoge jaarlijkse kosten (rond de 1.500 euro), het ontbreken van meerdere, regelmatige sponsors, en de 1.998 Zoek&Vinders (die voor hun aanwezigheid al jarenlang niet wensen te betalen - 2 dus wel), doen we toch ons best om Spiritualia elk jaar online te houden. De meeste bezoekers weten het waarom ervan...

Tussen haakjes: Deze Spiritualia website betalend maken, was een optie, maar dan hadden we minder kans om die reden van bestaan waar te maken (gewoonweg, omdat bijna niemand ervoor zou willen betalen) - en, zouden er geen namen op de baksteentjes afgedrukt staan! Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Anders gezegd: elke euro is van harte welkom. :-)

Waarover gaan we het nu hebben?... Ach ja, de hoofding veraadde het al.

Reeds eerder werd er al melding gemaakt dat zelfs enkele Belgische politici ervan overtuigd zijn dat er slechts twee geslachten bestaan, namelijk: mannen en vrouwen. Maar, omdat meer dan 8 miljard deze Aarde bevolken, is het vanzelfsprekend logisch dat er tussen de 'zwart-witte' uitersten miljoenen grijstinten bestaan.

Elon Musk, bijvoorbeeld, kreeg te maken met een zoon die zijn dochter wilde worden. En het was hij/zij die, onder andere, reageerde met: “Elon Musk was een afwezige vader. Hij heeft me als kind wreed behandeld omdat ik queer en vrouwelijk ben.”

De op 15/4/2004 geboren 20-jarige Vivian Jenna Wilson trachtte dan ook in een telefonisch interview met NBC News met de Tesla-topman 'af te rekenen', nadat hij hem/haar enkele dagen eerder zwaar gekwetst had. Zo bleef hij constant verwijzen naar zijn trans dochter met haar mannelijke geboortenaam...

De miljardair gaf aan dat hij tijdens het transitieproces van zijn zoon in de val gelokt werd. “Ik tekende die documenten omdat anders het risico bestond dat hij zelfmoord zou plegen”, klonk het in een gesprek met de omstreden rechts-conservatieve psycholoog Jordan Peterson. “Er is mij echter nooit verteld geweest dat je van hormoonblokkers onvruchtbaar wordt. Wie dit promoot, zou eigenlijk naar de gevangenis moeten. Ik verloor in wezen mijn zoon. Ze noemen het ‘deadnaming’ voor een reden. Mijn zoon Xavier is dood, hij werd vermoord door het woke mind virus.”

Elon Musk is al enige tijd zeer kritisch over dat 'woke mind virus', dat hij omschreef als een bedreiging voor de moderne beschaving. Eerder zei hij zelfs -  volgens een bericht in The Wall Street Journal van december 2023 - dat deze bezorgdheid de reden was voor zijn beslissing om het sociale mediaplatform X aan te kopen, dat toen nog Twitter heette.

Tijdens zijn toespraak op een evenement in Italië zei Musk eerder: “Het ‘woke mind virus’ bestaat uit het creëren van zeer, zeer verdeeldheid zaaiende identiteitspolitiek... (die) eerlijk gezegd seksisme versterkt en alle -ismen, terwijl ze beweren het tegenovergestelde te doen”.

Hij merkte ook op dat dit zogenaamde virus eigenlijk “mensen verdeelt en ervoor zorgt dat ze elkaar haten en zichzelf haten.” Daarvoor vatte Musk het tijdens een optreden op een podcast samen als “communisme in een nieuw jasje”.

Tussen haakjes: over al die -ismen, die kloven creëren en dus niet naar ver-1-iging streven, heb ik het ook al eerder gehad.

In elk geval was er volgens Wilson echter geen sprake van bedrog. “Elon wist maar al te goed wat hij tekende, hij kende alle bijwerkingen. Met deze uitspraken heeft hij een lijn overschreden. Waarschijnlijk dacht hij dat ik hier niet op ging reageren. Maar als je zo schaamteloos over mij liegt tegenover een miljoenenpubliek laat ik dat niet zomaar gebeuren.”

Wilson schetste vervolgens geen fraai portret van zijn/haar vader. “Hij heeft me nooit gesteund. Als hij een zeldzame keer in mijn leven verscheen, schold hij me uit. Hij werd heel snel boos en gedroeg zich narcistisch.”

Hij/zij haalde ook een pijnlijke herinnering uit zijn/haar schooltijd op. “Hij pestte mij omdat ik te veel vrouwelijke eigenschappen vertoonde. Ik moest van hem mannelijker overkomen en met een diepere stem spreken. Tijdens een trip, die louter bedoeld was om reclame te maken voor een van zijn wagens, riep hij constant dat mijn toon te hoog was. Ik vond dat verschrikkelijk.”

Musk heeft twaalf kinderen, Xavier - alias Vivian - stamt nog uit de tijd van zijn eerste vrouw Justine Wilson. Het koppel scheidde in 2008. Xavier wekte voor het eerst publieke belangstelling toen hij in 2022 zijn naam liet veranderen. “Ik wil op geen enkele manier meer gelinkt worden aan mijn biologische vader”, stond er toen letterlijk in het dossier, en creëerde dus een breuk. Sindsdien bekritiseerde hij hem/haar door hem/haar een 'communist' te noemen en dat zijn/haar politieke standpunten te wijten waren aan de dure privéschool waar hij/zij op had gezeten. Weet, dat alle kinderen van Musk naar de peperdure Crossroads K-12 school in Santa Monica gingen, waar het jaarlijkse schoolgeld tot $50.000 kan oplopen.

Waarom Musk hem/haar een communist noemde...? Wel, hij gaf zijn/haar opleiding aan de progressieve school in Californië deels de schuld van zijn/haar politieke standpunten en vertelde zijn biograaf: “Ze ging verder dan socialisme en was nu volledig communist en dacht dat iedereen die rijk was slecht was." Hij gaf ook 'neomarxistische' colleges de schuld van de breuk tussen hem en Vivian en vertelde de FT in 2022 eens dat ze weigerde een deel van zijn leven te zijn vanwege de veronderstelde overname van elite-instellingen door linkse academici.

“Geboren als homo”

Dat Musk haar nu ook vandaag de dag openlijk viseert, schoot dan ook in het verkeerde keelgat. Op X deed hij er trouwens nog een stevige schep bovenop. “Xavier werd geboren als homo en was licht autistisch, twee kenmerken die bijdragen tot genderdysforie. Toen hij op vierjarige leeftijd kleren voor me uitkoos en me vertelde hoe ‘geweldig’ ik eruitzag, wist ik genoeg. Zijn liefde voor musicals en theater was ook veelzeggend. Maar hij was geen meisje,” klonk het.

“Ja, ik was wat vrouwelijker. Maar die anekdotes kloppen niet”, reageerde Wilson op Threads – de concurrent van X. “Hij kan trouwens niet weten hoe ik als kind was, want hij was er nooit. Hij heeft me gereduceerd tot een stereotype. Dat zegt veel over zijn denkwijze omtrent queer mensen en kinderen in het algemeen.”

Hoor hem/haar effe een kleine minuut bezig... Licht autistisch? Het zal jouw kind maar wezen, yeah yeah yeah yeah...

Een extraatje...

Elon Musk's eerste vrouw beschreef een deel van hun eertijdse relatie. Hoeveel alimentategelden ze nog immer van Elon ontvangt, wordt er niet bij vermeld. In elk geval denk ik dat ze daarover niet al teveel te klagen heeft en dan ook niet in een kelder verbljft...

Voor de beginnende, 'zoekende mens'...

Elke mens wordt met specifieke geaardheden geboren - of, noem het eigenaardigheden als je dat wilt.  De kunst bestaat er in de plaats uit om jezelf lief te hebben en jezelf dus onvoorwaardelijk te aanvaarden. Je kunt nu eenmaal slechts groeien vanuit de plaats waar je je nu bevindt. Onderken die plaats.

Met groeien wordt vooral geduid op 'meer mens worden'. Bijvoorbeeld: door het dierlijke in jezelf te ontstijgen en jezelf er dus niet mee te vergroeien. Zo niet: 'ben' je het. Weet daarbij dat jij een lichaam als tijdelijk voertuig hebt, maar 'meer zou kunnen zijn' dan enkel dat stoffelijke. En, stof vergaat tot stof - of, spreken er andere dingen tot de verbeelding? Och, wat die ook mogen zijn, ze wijzigen de werkelijkheid niet.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht