ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Holebi nieuws: Paus noemt homohuwelijk een bedreiging voor de mensheid

Homofilie is, volgens Paus Benedictus XVI, een gevaar voor de mensheid.
door Tsenne Kikke - woensdag 11 januari 2012 18:41

Volgens Paus Benedictus XVI is het homohuwelijk een bedreiging voor het gezin, en zo voor de "toekomst van de mensheid zelf". De paus zei dit maandag in een toespraak voor de diplomaten van het Vaticaan.

In de toespraak besprak de paus economische en sociale thema’s. Daarbij had hij vooral aandacht voor de opvoeding van kinderen, waarvoor volgens hem een traditioneel gezin van man en vrouw onontbeerlijk zijn.

De opvoeding van de jeugd is volgens de paus een centrale factor in de weg naar vrede. Die opvoeding moet beginnen in het gezin dat gebouwd is op het het huwelijk van man en vrouw en dat open staat voor het doorgeven van het leven. Deze “kiemcel van iedere samenleving” heeft dringend wettelijke bescherming nodig, aldus Benedictus XVI.

"Dit is niet zomaar een eenvoudige sociale conventie, maar een fundamenteel pijler van elke gemeenschap. Een beleid dat het gezin ondermijnt, bedreigt de menselijke waardigheid en de toekomst van de mensheid zelf", voegde hij eraan toe.

De paus verwees daarmee onder meer naar het homohuwelijk en de liberalere abortuswetgeving in steeds meer landen. Het Vaticaan en haar vertegenwoordigers protesteren al langer tegen de legalisatie van het homohuwelijk overal ter wereld.

De Rooms-katholieke Kerk verkondigt al jaren dat homoseksuele neigingen op zich niet zondig zijn, maar 'de daad' wel, en dat kinderen in een 'traditioneel gezin', met vader en moeder dus, moeten opgroeien.

Toch komen homo's meer en meer in het nieuws. De Franse autofabrikant Renault zette zijn model Twingo in de kijker met een opmerkelijke reclamespot waarin een jonge vrouw haar vader naar het altaar begeleidt voor een homohuwelijk. In het de reclamespot maakt een jonge vrouw, geflankeerd door haar vader, zich klaar voor een huwelijk. Het tweetal rijdt in een helblauwe Renault Twingo naar de kerk waar de bruidegom al staat te wachten. Vader en dochter struinen door het middenpad, maar op het laatste moment is het de dochter die haar vader succes wenst met zijn huwelijk. Waarna het homokoppel in de wagen wegsjeest. De slogan is ‘De tijden veranderen, Twingo ook’.


Jazeker, de tijden zijn veranderd, en hoe! Lange tijd geleden werd homofilie aanzien als een ziekte. Daar is ondertussen veel verandering in gekomen, gewoonweg omdat het niet over enkelingen gaat, maar wereldwijd, over miljoenen en miljoenen mensen. De kunst bestond er dus uit om die andersgeaarden te accepteren; iets, waarin we best zijn gelukt. Niet voor 100%... maar, wat zit er in deze knotsgekke wereld voor 100% goed in elkaar? In Griekenland, bijvoorbeeld, besliste de overheid onlangs nog dat pedofilie op de lijst staat van erkende handicaps.

Van zodra je als ouder moet aanhoren dat jouw zoon homo is, of je dochter lesbisch, is dat wel een zware klap die men verplicht moet incasseren. Mijns inziens vrees ik dat je het als ouder vroeg of laat zult moeten accepteren - indien je met die zoon of dochter in contact wilt blijven staan wel te verstaan. Een mens wordt dus als het ware psychologisch geblackmailt. Het is te nemen of te laten. Of, vertaal ik het verkeerd?

En holebi’s krijgen meer en meer aandacht. Ben je een jonge holebi en weet je niet goed hoe je dat best aan je familie en vrienden vertelt? Dan heeft VTM de geknipte oplossing. Zij sturen een cameraploeg op je dak en laten je onder hun voyeuristische begeleiding anderen inlichten.

Het programma was al eens te zien op de Nederlandse omroep en was daar een waar succes. Nu wil VTM het succesverhaal overdoen. Zij kochten de rechten van het tv-format en willen zo een realityprogramma maken rondom homoseksuele en lesbische jongeren die op tv hun ouders, familie en vrienden inlichten over hun geaardheid.

Hieronder vind je alvast een idee van de Nederlandse versie, en het tweede filmpje werd met een verborgen camera gemaakt... opdat je een idee verkrijgt van hoe zo'n programma in elkaar wordt gestoken!



 

Commentaar


Gepost op: 12/01/2012 12:50:18

Gelukkig heeft het Vaticaan niet meer de macht om haar geloofsdogma’s af te dwingen. Maar hoe blind kun je zijn voor eigen daden. Als de Paus consequent is, moet hij dan ook het celibatair dogma in eigen rangen niet veroordelen omdat het een misdaad is tegen de mensheid. Als iedereen zich celibatair moest gedragen, stierf de mensheid uit. Het Vaticaan predikt celibatair gedrag en hun vertegenwoordigers schijnen te vergeten dat het feit dat zei die keuze hebben (als het al een keuze is) te danken is aan hun ouders die gelukkig niet celibatair leefden.

 

Het had een homo-wetenschapper kunnen geweest zijn die een middel tegen onvruchtbaarheid zou hebben uitgevonden. Was zijn bijdrage dan niet veel belangrijker dan dat wat de Rooms katholieke gezagdragers op dit punt (niet) hebben bijgedragen?

 

In de dierenwereld, ook bij leeuwen, is homoseksueel gedrag geen zeldzaamheid. Dit is o.a. een gevolg van het feit dat dominante mannetjes de vrouwtjes voor zichzelf opeisen. Er zijn vissen die van geslacht kunnen veranderen als die noodzaak zich voordoet.

 

Zeggen dat je het verlangen niet veroordeelt, maar de daad wel, is hetzelfde als zeggen dat je het gevoel dat je honger hebt niet veroordeeld maar eten op zich wel. Hoe absurd!   

 

Als een kind een vader en een moeder nodig heeft, en dit is natuurlijk de natuurlijke norm, hoe komt het dan de wereld zo verdeeld is en chaotisch en liefde dus een farce. M.a.w. waarom u beroepen op dit soort ouderschap als blijkt dat het gemiddeld gedrag van volwassenen wereldwijd, en die als kind een moeder en een vader hadden, aantoont dat deze gewezen kinderen uit dit ‘normale’ ouderschap niets hebben verworven wat hun tot werkelijk vreedzame zelfbewuste mensen maakt.  

 

Dat ik sommige dingen hier veel te scherp stel en kort door de bocht ga, is bewust gedaan om aan te tonen dat het juist dat is wat de Paus met het vraagstuk over homofilie heeft gedaan.

 

Ik ben een tegenstander van de jaarlijkse gay parades, omdat naar mijn gevoel de homoseksueel  hier zichzelf als mens verliest. Men is op de eerste plaats ‘mens’ en niet een homo, hetero, man, vrouw, politicus, wetenschapper, arbeider of wat dan ook. Waarschijnlijk zijn deze parades een gemeenschappelijke uit de hand gelopen reactie op het feit dat homoseksualiteit in onze maatschappij niet meer strafbaar is, maar ook nog niet volledig aanvaard.

En hier wringt het schoentje. Zolang de mens denkt dat hij moet ruimdenkend zijn om homoseksualiteit te aanvaarden bewijst hij in feite dat hij het niet normaal vindt, want je moet toch ook niet ruimdenkend zijn om heteroseksualiteit te aanvaarden. M.a.w. het begrip aanvaarden houdt al in dat men het niet normaal vindt. Wat mij betreft moeten homo’s zich  niet outen noch verantwoorden, want dergelijke gedachten zijn uitvloeisels van een moraal die in wezen dit gedrag niet normaal vindt, maar uit zogenaamde ‘grootmoedigheid’ dit gedrag tolereert. Zulke ‘grootmoedigheid’ heeft geen stevig fundament en wordt onder druk van bepaalde omstandigheden vlug losgelaten.  

 

M.a.w. zolang de mens geen ‘Mens’ is, maar zich verkijkt op het masker dat iemand draagt, of de kleding of de functie die iemand uitoefent, is hij geen mens maar een ding en ziet hij geen mens maar eveneens een ding.  


Tsenne Kikke Gepost op: 12/01/2012 18:57:31
Tsenne Kikke

- Het celibataire wordt enkel en alleen aan ‘de vertegenwoordigers van God op Aarde' opgelegd. Het zijn de enkelingen, die ‘tegen de stroom inzwemmen’ en onder eed een ‘huwelijk’ met het goddelijke in zichzelf hebben aangegaan. Ze zijn als het ware 'een kanaal van het hogere'. Anders gezegd: de krachten die doorheen de mens gaan bepalen eveneens zijn 'zijn'.

- Je haalt – spijtig genoeg, en net als zovelen andere – het dierlijke aan. Het is een feit, dat ook in de dierenwereld homofilie bestaat, waarbij instincten de afwezige rede automatisch regeren. Maar de mens stijgt boven het dier uit en kan zich slechts ‘mens’ noemen indien hij zich dan ook als een echte mens gedraagt, en het animale in zichzelf overheerst.

- Je schreef: “Zeggen dat je het verlangen niet veroordeelt, maar de daad wel, is hetzelfde als zeggen dat je het gevoel dat je honger hebt niet veroordeeld maar eten op zich wel. Hoe absurd!...”  Indien iemand zichzelf de belofte van Vasten heeft opgelegd, is het niet zo absurd, dacht ik. Zo zie je alweer het relatieve in alles.

- Toegegeven: we leven in een chaotische wereld waarin Liefde ontbreekt en egocentrische eigenliefde primeert.

- Men is in de eerste plaats ‘mens’... en geen terrorist, misdadiger, verkrachter, dief, moordenaar, et cetera.

- Akkoord! Homo’s moeten zich niet outen noch verantwoorden … maar, door te schrijven ‘over een moraal die in wezen dit gedrag niet normaal vindt’ – leid ik nogmaals af dat je dat gedrag wel 'normaal' vindt.

Mij kan het geen snars schelen wie of wat een mens is. Maar vanuit de wereld van Zelfkennis maak ik een onderscheid tussen een mens, een ‘mens’ en een Mens en de krachten die doorheen hem gaan zijn promordiaal. Denk hier eens over na... en besef waarom vertegenwoordigers van de kerk zich beter onthouden – maar, staat er in de Bijbel: indien je zwicht, is het toch beter dat je een vrouw neemt.

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht