ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Waarom hebben vrouwen seks? Enig idee?

Waarom seksen mensen?'…
door Tsenne Kikke - zaterdag 19 oktober 2024 19:10

Seks heeft weinig of niets met het onderwerp 'Zelfkennis' te maken, omdat het eerder tegen het dierlijke in de mens aanleunt. Toch is het interessant om aan de weet de komen hoe het menselijke lichaam, als voertuig van een zogenaamde Innerlijke Zelf, machinaal in elkaar steekt - en, hoe mensen er eventueel mee kunnen omspringen. Laten we het ditmaal over vrouwen en seks hebben...

Zo las ik dat vrouwen 1.006 redenen hebben om te seksen. 1.006, omdat er 1.006 aan de enquête deelnamen, en wees gerust: ieder van hen 'doet het' voor weloverwogen, of onbewuste, eigenzinnige redenen.

Maar in de antwoorden ontbraken twee primordiale ingrediënten, namelijk: 'liefde' en Liefde-met-een-hoofdletter. Och, ongekend is onbemind. Tenslotte verlangt Moeder Natuur slechts één enkel ding van eeniedere mens, en dat is: de onsterfelijkheid van de mensheid verzorgen. Hoe je 'het' doet, waar en met wie je 'het' doet, speelt geen rol. Moeder Natuur is onverbiddelijk. Haar motto is: zorg voor het nageslacht! Het is dan ook dankzij dit beginsel dat wij ons bestaan hier op Aarde te danken hebben, nietwaar?

Waarom mannen seksen, is algemeen geweten. Maar vrouwen?... Weet jij het? Wel, je kunt het naar het schijnt allemaal lezen in een boek, geschreven door Cindy Meston en David Buss, twee hooggewaardeerde psychologen. Het werk draagt de titel 'Why Women have Sex: Understanding Sexual Motivations From Adventure To Revenge (and Everything In Between)'.

Een opvallende constante is dat het leeuwendeel van de redenen helemaal niets te maken heeft met romantische gevoelens, of zelfs niet met de zucht naar fysiek genot. Om te weten wat vrouwen dan wel behelst om zich aan de vleselijke lusten over te geven, ondervroegen beide auteurs een representatief staal van 1.006 vrouwen over de gehele wereld. Hun conclusie: vrouwen vrijen uit fysieke, emotionele en materiële overwegingen: om hun zelfbeeld op te vijzelen, om hun man/vrijer/partner niet te verliezen, vanwege de zucht naar begeerd te worden, maar ook omdat ze tijdens de seksdaad worden verkracht, of tot seks gedwongen worden, en zo meer.

Het 6-letterwoord (liefde) komt dus amper ter sprake. Verveling verdrijven, de vrede bewaren, zichzelf afhankelijk van de ander maken, en zelfs het verzachten van een migraine zijn grotere motivaties voor een stevige vrijpartij. Dat liefde niet altijd een grote rol speelt, blijkt ook het feit dat 60% van de universiteitsstudentes regelmatig met iemand 'slaapt' die niet hun liefje is. Hun redenen zijn divers: van 'het leven is te kort om er niet van te profiteren', tot: 'om mijn seksuele vaardigheden te verbeteren'. Zo heeft houdt elk meisje, of vrouw, er haar eigen redenen op na.

Circa 80 % van de ondervraagde vrouwen geeft 'het behoud van een rustig leventje' aan als reden. Seks bedrijven om met de partner te kunnen onderhandelen over huishoudelijke taakjes, werd eveneens veel genoemd. Het krijgen van een royale maaltijd, of cadeautjes, blijkt voor een op de tien een reden om met een man het bed in te duiken. En dit laatste is dan ook één van de redenen waarom sommige vrouwen vreemd gaan, nadat ze in de eerste plaats van de andere man de nodige aandacht hebben verkregen, natuurlijk - want, dit is ook één van de voorwaarden die bij dat kat-en-muisspel horen. O ja: sympathie lijkt ook nog een reden om te vrijen. En, vergeet vooral de motivatie 'weerwraak' niet. Promotie op het werk verkrijgen, kan ook het verleidingsmechanisme in gang zetten. 'Nieuwsgierigheid', of 'lust voor avontuur' kunnen voor vrouwen een reden zijn om te seksen. En, machtswellustige dames gebruiken seks om de sekspartner in het gareel te houden. Zo van: "als hij braaf is, mag hij wel eens..." De lijst is té lang om hier afgedrukt te worden. Kortom, vergeet niet: er zijn minstens 1.006 redenen. :-)

Van het thema 'Liefde' is het hart van vol, gewoonweg omdat elke mens naar datgene hunkert dat hij in wezen zelden of nooit zal kunnen verkrijgen. Liefde wordt bezongen in liedjes, in films, in romans, in gedichten, in de kunstwereld, et cetera. 'I love you' van hier, 'Je t' aime' van daar, 'Ik hou van jou', van links, 'Yo te amo' van rechts. Het klinkt allemaal mooi in de oren, en die oren staan niet enkel en alleen in verbinding met onze verbeeldingswereld, maar vooral met onze dierlijke instincten.

Laten we nu niet de laatste sprankeltjes romantiek verpulveren, ophouden met al dat geschrijf, en stilaan afronden...

Seksen kan in het algemeen worden aanzien als een 'stoom afblazen' - of: als een 'zichzelf ontlasten'. Daarom raadde Gurdjieff de mens een propere zakdoek of wc-pot aan. :-) Och, tussendoor een beetje humor mag ook wel, nietwaar?

In wezen zou met elkaar seksen een uitwisseling van energieën kunnen zijn. En, indien men geen kortsluitingen in eigen lichaam wil veroorzaken, doet men er best aan om het met iemand van het andere geslacht te doen. En nogmaals: de primaire bedoeling is om voor het nageslacht te zorgen dat zich achteraf manifesteert in het baren van een kind. Maar, naar het schijnt kan men ook de energieën in zichzelf opsparen teneinde 'iets in zichzelf te baren'.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht