ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Hoe Moeder Natuur Evenwicht nastreeft

Geboorte- en sterftecijfers worden in evenwicht gehouden.
door Tsenne Kikke - dinsdag 1 oktober 2024 17:08

Beste eclecticus,

Je mag gerust zeggen dat Moeder Natuur er een boekhouding op nahoudt waardoor het evenwicht voortdurend wordt nagestreefd. Hetzelfde geldt dan ook voor geboorten en overlijdens met betrekking tot alles wat op Aarde leeft - en, geen greintje energie wordt daarbij verloren, hoogstens omgezet. Soms nemen we het persoonlijk, maar voor Moeder Natuur maakt het niet zozeer uit wie of wat er vandaag leeft of sterft.

Volgens de 'Worldometers' de dato 1/10/2024 waren er omstreeks 15u iets van 8.179.725.445 aardbewoners. Tot op dat moment waren er dit jaar al 99.609.810 geboorten en 46.936.675 overlijdens: ongeveer de helft dus.

Hetzelfde geldt voor de geboorten en overlijdens op die dag van 1/10/2024, zijnde: 229.370 versus 108.110. Hoe men het bijhoudt, weet ik niet, maar naar het schijnt waren er wereldwijd tot op die dag  al 33.846.085 abortussen gepleegd.

Met Moeder Natuur bedoelen we Leven. Leven, dat - zoals je weet - door de Wet van Drie, eigen aan die van de Aarde, wordt geregulariseerd, en bijgestaan wordt door de Zon, Maan en planeten.

Desondanks is het soms moeilijk te begrijpen waarom er abortus, oorlogen, doodslag, natuurrampen, en zo meer bestaan. Stel je maar eens voor dat die Wet niet bestond, waardoor het Evenwicht wordt verstoord. Zie je al miljarden ratten door onze straten lopen, of miljarden wespen in de lucht vliegen, of extra miljarden van wat dan ook?... Nogmaals: evenwicht primeert!

Een gril van Moeder Natuur

Van albatrossen en andere vogels, bijvoorbeeld, is geweten dat ze zich soms met honderden tegelijk te pletter storten. Hetzelfde geldt voor mieren: ze kunnen de leider volgen totdat ze er dood bij neervallen.

Doch het meest fascinerende is, dat mensen niet beseffen dat ze - net als mieren - door Moeder Natuur worden gedomineerd en totaal onbewust volgens haar wetten leven. Men denkt dat men vrij is, over een wil beschikt (niet te verwarren met eigenwil), dat men wakker is, en zo meer. Niets is minder waar. Wie zei alweer: Wordt wakker! - Ontwaak! - Ontslaap! ? - woorden, die geen mens begrijpt, en dan ook niet toepast. Kortom: mensen gedragen zich volgens de vastgestelde wetten van Moeder Natuur.

Om dit laatste te kunnen begrijpen, moet je - bijvoorbeeld - de mensheid met zo'n mierenstaat vergelijken. Indien je het ene begrijpt, maak je kans om aan de weet te komen wat het andere precies inhoudt... En, of je nu als individu morgen gaat werken, of gaat vissen, of de godganse dag in bed blijft liggen: het doet er niet toe. Je 'doet' op een automatische wijze slechts datgene wat de 'natuur'-lijke mensenstaat van jou op die dag verwacht.

Bekijk onderstaand filmpje, teneinde de gehele mensheid beter te kunnen begrijpen... Men weet écht niet wat men 'doet'...

Dare to wake up & step out of the circle!...

Dus, beste eclecticus, wat de mens betreft...

Heb je er iets van begrepen? Waarschijnlijk niet... Het vereist een speciale vorm van denken, voelen en gewaarworden. Tevens maakt het deel uit van de Drie Wetten. Het merendeel van de mensheid leeft onder de Wet van Toeval, maar indien jij onder de Wet van het Lot of Wil 'gebukt gaat', kan je zelfs bepaalde dingen op voorhand aanvoelen, mentaal beseffen - of, gewaarworden.

Zo kan je bij een bepaald voorgevoel, bijvoorbeeld, naar een ander Europees land of continent verhuizen, waardoor je onder een geheel ander 'gesternte' komt te staan. Of die beter is, moet je wel achteraf voor jezelf uitvinden. Ikzelf heb het er levend vanaf gebracht. Na al mijn schepen te hebben verbrand, ben ik tien jaar lang effe weggeweest, aldaar tweemaal vader geworden - de eerste maal 100% bewust, de tweede maal in diepe slaap - en, ondertussen ben ik al 33 jaar terug in België. :-)

Tussen haakjes: onder welke Wet leven mieren, bijen, termieten, en soortgenoten? Enig idee?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht