ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dimschool daagt de mens uit tot een na-denken

Na-denken, is een denken dat na het gewone denken komt.
door Tsenne Kikke - donderdag 10 oktober 2024 16:50

Wie ben jij... - écht !?

Wegens de veelheid van ikken in onszelf is het misschien moeilijk - zo niet: bijna onmogelijk - om aan de weet te komen wie jij in wezen werkelijk bent. Het is dan ook logisch dat de meeste mensen in de mening leven dat ze dat lichaam zijn, en niets meer. In wezen hebben ze dan ook groot gelijk. Wat je denkt te zijn, ben je. Het is moeilijk om de inhoud van jouw eigen hersenen tegen te spreken. Tenslotte zijn zij het die bepalen wat je denken moet. En, ga er geen innerlijk gevecht mee aan - want, je bent reeds verloren vooraleer je eraan denkt te beginnen.

O ja, mensen spreken weleens over een bewustzijn, over een ziel, over een geest, enzovoorts, maar als men hen vraagt wat het verschil tussen die drie is, dan verkrijgen we verschillende antwoorden te horen. Antwoorden, gebaseerd op hun overtuigingen; overtuigingen, die ze ooit ergens hebben opgedaan. Uit boeken misschien, of van iemand gehoord en dan nog daterend uit de kindertijd, en dus nog in het stadium van kneed- en beïnvloedbaarheid.

Om eerlijk te zijn: niemand weet wie of wat hij in wezen is. Niemand kent het antwoord op de vraag 'Wie ben ik?', al 'denken' sommigen van wel. De kennis waarover mensen beschikken, is 'geleende kennis', en de ene zijn waarheid is even goed als die van al de anderen.

Waarheden zijn in wezen vergelijkbaar met godsdiensten of met voetbalploegen, die kloven creëren en dus niet ver-1-igen. Zo heeft elke voetbalploeg eigen aanhangers, eigen fans en hooligans. Natuurlijk zijn er ook individuen die geen interesse stellen in voetbal, of in sport in het algemeen. Om die reden kunnen we aannemen dat er mensen zijn die geen enkel geloof, of bijgeloof, willen aanhangen. Maar, in niets geloven, is eveneens een geloof. Elke mens is zo uniek, zo verschillend van de ander, en toch hebben we de meeste dingen met elkaar gemeen. Zo hebben we allemaal een lichaam waarin alles automatisch gebeurt: van voelen tot denken, van verteringsprocessen tot hartslag en ademhaling, van ageren tot reageren op prikkels die via onze zintuigen binnentreden en via zenuwbanen op een elektromagnetische wijze automatisch naar ons brein worden gestuurd, enzovoorts.

Vijftien jaar geleden vertelde onderstaand filmpje ons in het kort wat er in de wereld zoal gaande was en hoe we tot een oplossing konden komen. De videoclip liet ons zien hoe alles automatisch in ons lichaam gebeurt en hoe alles in dat lichaam beantwoordt aan de wetten van Moeder Natuur. Met andere woorden, zegt men in dat filmpje: de mens, waarin alles mechanisch geschiedt, zou dé Oplossing zijn.

Denk jij beste lezer, dat de mens, waarin zelfs zijn eigen denken en handelen op een mechanische wijze geschiedt, dé oplossing is van het probleem die hijzelf - met de onbeantwoorde vraag: "Wie is dat zélf?" - zou hebben gecreëerd?... Wat 'denk' jij? Ik bedoel: wat zegt jouw brein?

De boodschap die men indertijd via onderstaande videoclip aan ons wenste over te dragen, was zeer goed bedoeld, maar ik denk: minstens duizend jaar te vroeg. Momenteel zijn het eerder de natuurampen en de oorlogen die ons eventueel 'tezamen kunnen brengen'. In geen geval dat zogenaamd 'Globaal bewustzijn van Eenheid': hoe utopisch mooi het ook in jouw oren mag klinken.

Zo Boven, zo Beneden - Zo Binnen, zo Buiten

Indien een klein aantal mensen - vanwege al die diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine, eigenzinnige ikjes - in zichzelf het gebrek aan Eenheid zouden kunnen ervaren, dan zouden ze misschien kunnen aanvaarden waarom er daarbuiten zoveel onvrede, verdeelheid, onmin, en zo meer, heerst. En, aanvaarding, is een prachtig beginsel...

Globalisatie



In het geval dat het filmpje niet werkt, probeer dan eens deze link.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht