ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe zou de Amerikaanse regering op verschillende mogelijke rampen kunnen reageren?

De Amerikaanse regering is naar het schijnt op het ergste voorbereid…
door Tsenne Kikke - donderdag 12 september 2024 22:20

Ondanks het feit dat er nog geen enkele reden is om te panikeren overschouwde de Amerikaanse overheid 15 mogelijke scenario's die een verscheidenheid aan natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen zouden kunnen omvatten.

Het eerste scenario in het plan betreft de hypothetische ontploffing van een nucleaire bom in een groot stedelijk gebied. De explosie zou massale verwoesting veroorzaken binnen een straal van 1,6 km, met als gevolg: veel doden en gewonden evenals thermische straling en initiële nucleaire straling.

Om te voorkomen dat zo'n catastrofe gebeurt, is een exponentiële inspanning nodig van de wetshandhaving om de ontwikkeling van een nucleair apparaat op Amerikaans grondgebied - of, de import ervan uit een ander land te voorkomen. Maar in het geval dat de detonatie toch plaatsvindt, zou de reactie op noodsituaties in het scenario opsporing en redding, medische zorg voor stralingsziekte en uitgebreide ontsmettingsinspanningen omvatten.

In een tweede scenario worden miltvuursporen gebruikt als biologische aanval tegen de bevolking van de VS. Ze worden als aërosol (wolken) verspreid in een dichtbevolkt gebied, wat leidt tot wijdverspreide infecties, met symptomen als ernstige ademnood en dodelijke afloop. Zulk een aanval zou ongetwijfeld een wijdverspreide paniek veroorzaken die de gezondheidszorg in het hele land zou overweldigen. De gezondheid van het publiek zou afhangen van het isoleren van besmette mensen, het ontsmetten van de getroffen gebieden en het verspreiden van voldoende antibiotica en vaccins voor iedereen.

Het derde scenario gaat over de uitbraak van een nieuw en zeer besmettelijk griepvirus dat een wereldwijde pandemie veroorzaakt. Het virus zou leiden tot wijdverspreide ziekte en hoge sterftecijfers, vooral onder kwetsbare bevolkingsgroepen. Gezondheidszorgsystemen zouden onder druk komen te staan door een toename van patiënten die intensieve zorg nodig hebben. Voor een grieppandemie als deze zou de beste aanpak zijn om een massale vaccinatiecampagne te starten, in ieder geval zodra er een vaccin is samengesteld. Er moeten ook antivirale geneesmiddelen worden verspreid en er moeten reisbeperkingen worden ingesteld om de verspreiding van het virus te vertragen.

Het vierde scenario betreft ook een biologische aanval, dit keer via de zeer besmettelijke longpest. In dit scenario wordt de bacterie van deze plaag opzettelijk losgelaten in een bevolkt gebied, waardoor snel een groot aantal mensen besmet raakt en ernstige ademhalingssymptomen krijgen, waaronder het ophoesten van bloed. Zonder snelle behandeling kan de ziekte dodelijk zijn. De reactie-inspanningen van de overheid zouden zich richten op het snel identificeren en behandelen van gevallen, evenals het implementeren van quarantainemaatregelen en het verstrekken van informatie over de volksgezondheid om het bewustzijn van de symptomen te bevorderen.

Scenario vijf gaat over het vrijkomen van een blaargas, zoals mosterdgas, op een openbare locatie. Het gebruik van blaargas is een vorm van chemische oorlogsvoering die ernstige chemische brandwonden en blaren op de huid veroorzaakt. Als ze worden ingeademd, kunnen ze levensbedreigende inwendige verwondingen veroorzaken. Omdat blaarmiddelen snel werken, moet er onmiddellijk worden ingegrepen om mensen en het gebied te ontsmetten. Er zijn ook medische diensten nodig voor chemische brandwonden. De omgeving rond de getroffen locatie zou ook uitgebreide aandacht nodig hebben, omdat de blaar gemakkelijk door de wind kan worden gevangen en zich naar naburige gebieden kan verspreiden.

In een andere hypothetische scenario wordt nagegaan wat er zou gebeuren als terroristen verschillende aardolieraffinaderijen aanvallen en vernietigen met granaten. Hierdoor zouden grote hoeveelheden giftige industriële chemicaliën in de omgeving vrijkomen, met allerlei gevolgen voor de gezondheid, van ademhalingsproblemen tot chemische brandwonden. Tienduizenden mensen kunnen mogelijk worden getroffen door de verspreiding van chemische stoffen. De reactie van de overheid zou bestaan uit het evacueren van het gebied en ervoor zorgen dat de gemorste chemicaliën worden ingedamd en geneutraliseerd. Zelfs de watertoevoer in de omgeving zou beïnvloed kunnen worden en dus moeten milieu-instanties een cruciale rol spelen bij het opruimen van de lekkage.

Nog een andere chemische aanval die door de overheid voorzien was, is het loslaten van een door mensen gemaakt zenuwgas in een drukke openbare ruimte. Zenuwstoffen zijn veel krachtiger dan pesticiden en ze verstoren het zenuwstelsel van het lichaam op dezelfde manier, wat leidt tot stuiptrekkingen, ademhalingsproblemen en de dood als ze onbehandeld blijven. Net als bij blaarmiddelen kan een zenuwgas ook gemakkelijk in de wind terechtkomen en zich verspreiden over tienduizenden mensen. Er zou een uitgebreide evacuatie nodig zijn terwijl de hulpdiensten zich richten op snelle decontaminatie en het toedienen van tegengif.

Het laatste scenario voor een chemische aanval is een explosie in een chlooropslag waarbij een grote wolk chloorgas vrijkomt in de atmosfeer. Chloorgas is zeer giftig, blijft dicht bij de grond en verspreidt zich snel. Het kan ernstige ademhalingsproblemen, oog- en huidirritatie en mogelijk een dodelijk longoedeem veroorzaken. Naast het indammen van het chloorgaslek, geeft het scenario aan dat de beste reactie zou zijn om benedenwinds gelegen gebieden te evacueren en waterwegen te ontsmetten. Er kunnen duizenden doden vallen door de blootstelling aan chloorgas en de daders moeten worden gepakt voordat ze nog een explosie kunnen veroorzaken.

Het negende scenario voorspelt een potentiële natuurramp in plaats van een door de mens veroorzaakte ramp. In het geval dat een zware aardbeving (groter dan magnitude 7,5 op de schaal van Richter) door een grootstedelijk gebied raast, kunnen miljoenen mensen dood, gewond of dakloos achterblijven. Verwoestende structurele schade zou de norm zijn, terwijl elektriciteit en water extreem beperkt zouden zijn. Veel van de noodhulp zou bestaan uit zoek- en reddingsoperaties, medische zorg voor de gewonden en het bieden van onderdak en basisbehoeften aan ontheemden. Interessant genoeg schetst het scenario ook de noodzaak van de overheid om kritieke faciliteiten in het gebied te beschermen, zodat mogelijke terroristische aanvallen op dat moment kunnen worden voorkomen.

In het tiende scenario komt een orkaan van categorie 5 met winden van 249 km/u aan land in een dichtbevolkt kustgebied. De orkaan zou verwoestende winden, stormvloeden en overstromingen veroorzaken, waardoor huizen, bedrijven en kritieke infrastructuur grote schade zouden oplopen. Omdat orkanen vaak aan de oostkust van de Verenigde Staten aan land komen, hebben hulpdiensten veel ervaring met de aanpak van elk afzonderlijk aspect van orkaanrampen. Noodhulp richt zich op evacuaties en het opzetten van schuilplaatsen voor ontheemden, terwijl herstelwerkzaamheden bestaan uit het verwijderen van puin en het herstellen van essentiële voorzieningen.

Het elfde scenario kijkt opnieuw naar terrorisme en betreft de ontploffing van een radiologisch verspreidingsapparaat (of zogenaamde 'vuile bom') in een grote stad. De explosie zou radioactief materiaal over een groot gebied verspreiden, wat besmetting en mogelijke stralingsziekte zou veroorzaken bij een enorme bevolking. Stralingsvergiftiging is destructief en echt levensbedreigend. Afhankelijk van het materiaal dat door de terroristen is gebruikt, zou de reactie van de overheid verschillende evacuatiemaatregelen en medische zorg voor blootstelling aan straling moeten omvatten. Inspanningen op lange termijn zouden gericht zijn op het opruimen van het milieu en het monitoren van de gezondheid van mensen die blootgesteld werden.

Het twaafde scenario omvat meerdere gecoördineerde bomaanslagen met geïmproviseerde explosieven (IED's) in drukke openbare ruimten, met massa-slachtoffers en aanzienlijke structurele schade tot gevolg. Het scenario omvat zelfs het bombarderen van verschillende evacuatiepunten, waaronder een nabijgelegen ziekenhuis, om zoveel mogelijk chaos en paniek te creëren. Hulpdiensten zouden zich in de eerste plaats richten op de openbare veiligheid en het bieden van medische zorg. In feite zouden alle hulpdiensten worden opgeroepen om branden en verwondingen aan te pakken, evenals zoek- en reddingsacties. De ordehandhavers zouden de daders oppakken en verdere schade voorkomen.

In het dertiende scenario wordt een giftig biologisch wapen (virus, bacterie) opzettelijk in de voedselvoorraad geïnjecteerd, waardoor wijdverspreide ziekten worden veroorzaakt. Hoewel de Amerikaanse voedselindustrie sinds 2001 aanzienlijke veiligheidsmaatregelen heeft genomen, wordt in dit scenario rekening gehouden met de mogelijkheid dat een terroristische groepering gevoelige informatie verkrijgt die kan worden gebruikt om een grote hoeveelheid voedsel te besmetten. De eerste reactie in dit scenario zou zijn om alle besmette voedselproducten terug te roepen en medische zorg te verlenen aan de getroffenen. Daarna moet er een grondig onderzoek worden uitgevoerd om de bron van biologische besmettingen op te sporen en het gebied te ontsmetten.

In het veertiende scenario introduceert een terroristische groepering opzettelijk mond- en klauwzeer (MKZ) in de veestapel. MKZ is zeer besmettelijk onder evenhoevigen en kan de landbouwsector verwoesten. Hoewel de ziekte niet als een menselijke bedreiging wordt beschouwd, kan ze grote voedseltekorten veroorzaken en leiden tot chaos en wanorde. De eerste stap om het probleem aan te pakken is het massaal ruimen van besmette en blootgestelde dieren. Er moeten quarantaines worden ingesteld om te voorkomen dat de veestapel in het hele land afneemt. Dit scenario zou waarschijnlijk verwoestende gevolgen hebben op de lange termijn.

Het laatste scenario dat door de overheid wordt genoemd, betreft een gecoördineerde cyberaanval die gericht is op de kritieke internetinfrastructuur van het land, zoals elektriciteitsnetten, financiële systemen of communicatienetwerken. De aanval zou kunnen leiden tot wijdverspreide wanorde, economische verliezen en zorgen over de openbare veiligheid. Een cyberaanval van deze omvang zou grote verdedigingsinspanningen vereisen. De overheid zou intensief moeten samenwerken met de private sector en andere landen om de cyberdreiging te identificeren en weg te nemen, zodat de getroffen diensten kunnen worden hersteld. Omdat dit type aanval niet werkt op een fysieke locatie, is het waarschijnlijk een van de moeilijkst aan te pakken aanvallen.

Bronnen: Public Intelligence & Homeland Security

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht