ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rusland houdt het momenteel bij waarschuwingen…

… en hopelijk blijft het daarbij.
door Tsenne Kikke - vrijdag 20 september 2024 14:51

Alles gebeurt, en wel op een manier waarop het niet anders kan gebeuren...

Na recente oproepen om de beperkingen op de door het Westen geleverde wapens van Kiev te versoepelen, waarschuwde Rusland nogmaals de Oekraïense bondgenoten.

Nu de oorlog tussen Rusland en Oekraïne al meer dan 900 dagen aan de gang is, komt die onheilspellende dreiging tegen de achtergrond van toenemende geopolitieke spanningen tussen Moskou en de bondgenoten van Oekraïne en de groeiende bezorgdheid over het escalatiepotentieel van het conflict.

“De vliegtijd van de Sarmat-raket naar Straatsburg is 3 minuten 20 seconden”, postte de Russische politicus Vyacheslav Volodin gisteren op Telegram. Volgens het 'Center for Strategic and International Studies' heeft de Russische Sarmat een bereik van tussen de 6.214 en 11.184 mijl, waarmee de Franse stad goed binnen zijn bereik ligt. Volodin, die sinds 2016 voorzitter is van de Russische Doema, schreef dit in reactie op de recente oproepen van het Europees Parlement.

Gisteren nam het een resolutie aan waarin het er bij de lidstaten van de Europese Unie (EU) op aandrong Oekraïne toe te staan “westerse wapensystemen te gebruiken tegen legitieme militaire doelen in Rusland”.

De resolutie, die werd aangenomen met 425 stemmen voor, 131 stemmen tegen en 63 onthoudingen, stelde dat “zonder opheffing van de huidige beperkingen Oekraïne zijn recht op zelfverdediging niet volledig kan uitoefenen en blootgesteld blijft aan aanvallen op zijn bevolking en infrastructuur”.

Het riep de EU-landen ook op om de eerdere beloften van verdere leveringen van wapens, luchtverdedigingssystemen en munitie na te komen, inclusief Taurus raketten, zijnde: kruisraketten van Duitse en Zweedse makelij met een bereik van meer dan 300 mijl.

“Als zoiets gebeurt, zal Rusland een harde reactie geven met krachtigere wapens”, vervolgde Volodin. “Waar het Europees Parlement om vraagt, leidt tot een wereldoorlog met kernwapens.”

Hoewel Oekraïne langeafstandsraketten heeft ontvangen van de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk – waaronder Storm Shadow kruisraketten en Army Tactical Missile Systems, of ATACMS – is het tot nu toe verboden om deze te gebruiken voor aanvallen diep in Rusland, dit uit angst dat dit het conflict zou kunnen laten escaleren.

De resolutie van de EU volgde op talrijke oproepen uit Kiev om westerse wapens te gebruiken voor langeafstandsaanvallen. Zelenski noemde dit de enige beslissing die de opmars van het Russische leger zou kunnen verhinderen, waardoor het zich zou kunnen richten op luchtmachtbases die door Poetin worden gebruikt om bombardementen op Oekraïense steden uit te voeren.

“Als onze partners alle beperkingen op langeafstandscapaciteiten zouden opheffen, zou Oekraïne niet fysiek de Koersk-regio hoeven binnen te gaan om Oekraïense burgers in het grensgebied te beschermen en het Russische agressiepotentieel te vernietigen,” zei de Zelenski eerder op 19 augustus.

Ondertussen in Rusland

Vladimir Poetin heeft het leger bevolen om 180.000 militairen extra in dienst te nemen. Op die manier zou het Russische leger in totaal 1,5 miljoen actieve militairen tellen. De regering moet daar extra financiële steun voor verlenen, stelde Poetin.

Het decreet werd maandag ondertekend en gaat in op 1 december. In december vorig jaar vond de laatste verhoging van de troepen plaats. Toen tekende Poetin een decreet waarin hij beval het aantal actieve manschappen te verhogen tot 1,32 miljoen. 

Het ministerie van Defensie hoopt op vrijwillige registraties. Het biedt daarom lucratieve contracten aan met hogere lonen en tekenbonussen voor nieuwe militairen.

Gelekte nucleaire training van Russische marine toonde NAVO-doelen

Rusland bevindt zich mogelijk in een tamelijk slechte situatie nu de oorlog in Oekraïne aanhoudt. Nochtans mag deze militaire supermacht echter op geen enkel front worden onderschat, te land, in de lucht en al helemaal niet op zee.

Uit gelekte documenten blijkt dat de Russische marine is getraind om in geval van een conflict met de NAVO diep in Europa met kernwapens toe te slaan, zo blijkt uit een rapport van de Financial Times van 13 augustus.

De nieuwe onthulling komt uit een verzameling van 29 geheime Russische militaire dossiers, waar de Financial Times eerder in februari 2024 over berichtte. Die eerdere rapportage bracht een breed scala aan vertrouwelijke en verontrustende militaire geheimen aan het licht.

Russische troepen zouden in de beginfase van een wereldwijd conflict hebben geoefend met het gebruik van tactische kernwapens. Daarnaast bevatten de geheime documenten trainingsscenario's waarin werd gesimuleerd wat er zou gebeuren als China Rusland zou binnenvallen.

Volgens het eerdere rapport bevatte de geheime verzameling documenten "scenario’s voor oorlogsspellen en presentaties voor marineofficieren. Hierin werden de inzetprocedures voor kernwapens besproken," schreven Max Seddon en Chris Cook.

Uit de laatste onthullingen van de gelekte militaire dossiers blijkt dat Moskou, in het geval van een conflict met de NAVO, een gevecht voor ogen heeft dat verder reikt dan de grenzen van de defensieve alliantie. Het blijkt dat Rusland een reeks overweldigende aanvallen in heel Europa heeft gepland.

De verzameling geheime documenten werd opgesteld tussen 2008 en 2014, een periode waarin de betrekkingen tussen Rusland en het Westen vriendschappelijker waren. Dit was lang vóór de grootschalige invasie van Oekraïne door Moskou in februari 2022.

Hoewel de bestanden ouder zijn, geven ze toch inzicht in de strategische denkwijze van het Kremlin bij een mogelijke oorlog met de NAVO. De documenten beschrijven bijvoorbeeld de voordelen van het inzetten van een nucleaire aanval in de vroege fase van een conflict.

“Het document benadrukt dat de ‘grote wendbaarheid’ van de marine het mogelijk maakt om ‘plotselinge en preventieve aanvallen’ en ‘enorme raketaanvallen vanuit verschillende richtingen’ uit te voeren,” schreven Max Seddon en Chris Cook in hun artikel van 13 augustus voor de Financial Times.

Het document, dat door Seddon en Cook werd geciteerd, voegde er ook aan toe dat “kernwapens ‘in de regel’ zijn bedoeld voor gebruik ‘in combinatie met andere vernietigingsmiddelen’ om de doelen van Rusland te bereiken.” Dit waren echter niet de enige verontrustende onthullingen.

“Analisten, die de documenten hebben beoordeeld, zeiden dat ze consistent waren met de manier waarop de NAVO de dreiging van langeafstandsraketten door de Russische marine inschatte. Ook weerspiegelden ze de snelheid waarmee Rusland waarschijnlijk zijn toevlucht zou nemen tot het gebruik van kernwapens,” schreven Seddon en Cook.

William Alberque, Nonresident Fellow bij het Stimson Center, vertelde de Financial Times dat de doelen in de documenten slechts een klein deel uitmaakten van “honderden, zo niet duizenden doelen die in heel Europa in kaart waren gebracht… inclusief militaire en kritieke infrastructuurdoelen.”

- Laten we gewoonweg hopen dat het enkel en alleen bij waarschuwingen blijft.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht