ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tekenfilm van Jehova’s getuigen: homo’s niet welkom in paradijs

Op de website van Gazet van Antwerpen las ik vandaag het volgende …
door Tsenne Kikke - donderdag 5 mei 2016 18:03

In Nederland is beroering ontstaan over een filmpje van de getuigen van Jehova over homoseksualiteit. In het filmpje, dat gericht is aan kinderen, vertelt een moeder aan haar dochter dat een gezin uit een vader en een moeder moet bestaan. Wie anders leeft, kan niet naar het paradijs. Op hun site publiceren Jehova’s Getuigen wel meer kinderfilmpjes, het zijn professioneel gemaakte animatievideo’s die er voor kinderen aantrekkelijk uitzien.

In dit filmpje komt een meisje van school en heeft ze vragen voor haar moeder: een vriendje maakte een tekening met twee moeders op. “Mensen hebben hun eigen ideeën over wat goed en slecht is. Maar wij willen weten wat Jehova vindt”, antwoordt de moeder.

‘Slecht’ is volgens de video duidelijk als een koppel niet uit een man en een vrouw bestaat, maar uit twee mannen of twee vrouwen. Dergelijke levenswijze is niet zoals jehova het wil en daarom kunnen homo’s niet in het paradijs. Wie toch in het paradijs wil, “moet dingen achter zich laten”, klinkt het in de video..

Als beeldspraak vergelijkt de moeder de situatie zelfs met iemand die in het vliegtuig wil stappen met een verboden voorwerp. Dat zal hij ook moeten achterlaten indien hij meewil

Homoverenigingen in Nederland noemen het filmpje harteloos en vragen dat het van de site wordt verwijderd. Daar gaan Jehova’s Getuigen voorlopig niet op in. Volgens hen is het filmpje niet bedoeld om iemand te beledigen.

Bron: http://www.gva.be

Over Raymond - oftewel: het verhaal van een ex-getuige van Jehova

Kortom: Nadat hij aan de gemeenschap openlijk verklaarde dat hij homo was, werd hij verstoten - gewoonweg om ervoor te zorgen dat hij geen jongeren, of anderen, bij zijn geaardheid betrekt.

Wat ik in dit filmpje vreemd vind, is dat rond de 9de minuut Raymond beweert dat iemand iets van hem heeft ontdekt wat hij niet kwijt wilde... Alsof hij niet besefte dat hij zich - alleen al wegens zijn manier van spreken - zichzelf aan de buitenwereld bloot geeft.

In het verhaal over de homofiele Raymond tracht men duidelijk te maken dat er niets verkeerd is aan het hebben van homoseksuele gevoelens, zolang men ze maar bestrijdt, overwint, en dus overstijgt. Tevens wordt erbij vermeld dat het veel moeite zal kosten om er weerstand aan te bieden, maar de getuigen zijn ervan overtuigd dat men er achteraf voor beloond wordt en men er tenslotte gelukkiger van zal zijn.

Ik zou aan een Raymond durven zeggen: "Geloof geen woord van al hetgeen men jou tracht wijs te maken. Probeer het gewoonweg eens uit...".

Bovendien is het een feit, dat elke mens zichzelf in staat zou moeten kunnen stellen om dat animale deel in zichzelf te temmen en te ontgroeien, opdat men zou kunnen uitgroeien tot datgene wat 'volwaardig menszijn' wordt genoemd. Natuurlijk mag je er andere ideeën op nahouden...

In elk geval is al hetgeen hierboven afgedrukt staat geen wereldnieuws - want, ik vermoed dat weinige van de meer dan 4.000 bestaande godsdiensten homoseksualiteit voor 100% aanvaarden. Godsdiensten hebben nu eenmaal geboden en verboden - en, indien je je niet goed bij het ene voelt, zal niemand jou tegenhouden om je bij een andere aan te sluiten. Het is al zover gekomen dat zelfs de katholieke kerk verdraagzamer begint te worden.

Wat religie betreft...

Volgens de getuigen van Jehova zijn homo’s niet welkom in het fictieve paradijs. In dat fictieve kunnen er, bijvoorbeeld, ook geen maagden zijn die ons opwachten, tenzij je het jezelf blijft verbeelden.

Daarenboven kan men op eender welke sekte, gemeenschap of godsdienst kritiek leveren - vooral van zodra men er zich van ontrekt, of men er niet langer gewenst is, en verstoten wordt. Dat was als zo ten tijde van de holbewoners. Ego's geraken nu eenmaal snel gekwetst, en mensen willen graag ergens bijhoren - teneinde niet te vereenzamen, bijvoorbeeld - of, omdat men zich belangrijk vindt en ervan overtuigd is dat men 'een bijdrage' levert.

Maar, ik had het over religies...

Geef de mensheid nog een duizendtal jaren de tijd om in te zien dat er iets niets klopt met de godheid, die naar het beeld en de gelijkenis van de mens werd gecreëerd. Maar, dat is weeral een totaal ander verhaal - en, zoals reeds vermeld: een thema, dat misschien in het jaar 3016 bespreekbaar zal zijn.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht