ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wacht totdat ik God ontmoet!

Indien ik God ooit ontmoet, heb ik hem/haar zeer vele vragen te stellen…
door Tsenne Kikke - donderdag 19 maart 2015 22:29

In de veronderstelling dat er een godheid bestaat, en in het dubieuze geval dat ik hem/haar ooit persoonlijk ontmoet, heb ik hem/haar toch zeer vele vragen te stellen over al hetgeen hij/zij zogezegd zou geschapen hebben.

Oké, we mogen van niemand perfectie verwachten, en al hetgeen we als onvolmaakt vertalen, kan in wezen perfecter zijn dan we ons kunnen inbeelden. Want, stel dat die godheid de 'perfecte mens' zou hebben geschapen... Je weet wel waarover ik het heb, namelijk: de duurzame mens, met de Ene Onveranderlijke Ik, die niet uit al die diverse en tegenstrijdige ikjes en persoonlijkheden zou bestaan; het geweldloze en dus vredevolle wezen trouw aan de eigen ziel, enzovoorts, blablabla. Zouden we dan geen robotten, of marionetten zijn geweest in gods handen?

Tevens zou die 'perfecte mens' niet passen in de zogenaamde 'Scheppingsstraal', waarin alles wat leeft als voeding dient voor al het andere levende. Zo zou die mens niet meer doden, geen dieren meer afslachten, en zo meer. Anders gezegd: het zou indruisen tegen al het bestaande, en dat mag dus niet.

Uiteindelijk schiep die godheid, gemaakt naar ons beeld en gelijkenis, niet de mens zoals we hem nu kennen, maar wel - miljoenen jaren geleden - de allereerste mens. Of, alleszins: het eerste wezen met 'potentiële, menselijke attributen'; attributen en mogelijkheden, die we aan geen enkel ander levend wezen kunnen toeschrijven.

Vergelijk het een klein beetje met de schepping van Dr. Frankenstein uit de roman van Mary Shelley. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1818, maar in 1831 verscheen een herziene en verbeterde versie. Ten onrechte wordt de naam 'Frankenstein' vaak verbonden aan het in het verhaal geschapen monster. Het is echter de naam van de persoon die het monster schiep; een monster, dat op einde van het verhaal aan zichzelf de belofte gaf zelfmoord te plegen.

Toch kunnen we het oneerlijk of onrechtvaardig vinden dat sommige mensen zelfmoord plegen, terwijl anderen - die nog écht het leven wensen te beleven - zomaar worden uitgemoord.

Zoals je voor jezelf hebt kunnen lezen, hebben twee terroristische mafkezen gisteren 23 mensen, zijnde: 20 toeristen en 3 Tunesiërs, doodschoten in het Bardo Museum in de Tunesische hoofdstad Tunis. Daarnaast was ook sprake van zeker 44 gewonden. Gewapend met kalasjnikovs namen ze een bus vol toeristen onder vuur en gijzelden nadien een aantal mensen binnenin het museum. In totaal waren op het moment van de aanval een honderdtal mensen aanwezig, maar zo’n vijftig konden vroegtijdig ontsnappen.
 
Het Bardo-museum ligt vlak naast het parlement, waar er op datzelfde moment een parlementaire discussie aan de gang was over een antiterrorismewetgeving. Dat parlement werd al snel hermetisch afgesloten en de politici werden in veiligheid gebracht.

Uiteindelijk slaagden de Tunesische politie en antiterreureenheden, die het gebouw intussen hadden omsingeld en de omgeving hadden afgezet, om de gijzelaars te benaderen. Bij die actie werden beide terroristen ook gedood. Eén van hen, een zekere Yassine Laabidi, was reeds bekend bij het gerecht en verbleef in een doodarme woonwijk. Van Hatem Khachnaoui, de andere dader, werd nog niets bekend gemaakt. Volgens eerste minister Essid hadden ze mogelijk twee of drie kompanen, die nog worden opgespoord.

Ondertussen zijn er al negen mensen gearresteerd, die ervan verdacht worden in relatie te staan met de twee daders. Vier van hen zouden 'in rechtstreeks verband met de operatie', en vijf anderen worden ervan verdacht in relatie te staan met deze cel.

Volgens de Franse journaliste Amélie Tulet, die officiële bronnen citeerde, waren de parlementsleden het echte doelwit van de terroristen, en niet het museum. Ze zouden er enkel naartoe zijn getrokken toen duidelijk werd dat hun aanval op het parlement niet zou lukken.

Wie achter de aanval zit, is nog onduidelijk. Islamitische Staat heeft ondertussen de aanslag wel opgeëist, maar alle berichten daarover worden alsnog in twijfel getrokken. In een audioboodschap die online circuleert, prijst IS de twee daders als 'ridders van het kalifaat'.

In elk geval: Wacht totdat ik God ontmoet, en dan geef ik hem/haar de volle lading! Moet ik ook een boodschapje van jou meenemen?... Of, ontmoet jij hem/haar eerder dan ik?


Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht