Wij brengen jou 'nieuws'-berichten - soms recent nieuws, soms iets ouder - maar het is onze plicht om van tijd tot tijd, samen met andere websites, dingen te brengen die ook jouw persoonlijke gezondheid kunnen aanbelangen. Al was het maar om iets te benadrukken. Persoonlijke meningen zijn geen absolute waarheden. Ondanks het feit dat we enerzijds soms persoonlijke meningen uitschrijven, willen we anderzijds geen standpunten innemen, maar jou wel tot een denken én een na-denken brengen; een denken dus, dat na het denken komt. Als een nieuwsberichtje, als deze hieronder, jou aanbelangt, raden we je aan om het internet zelf af te schuimen en een eigen oordeel te vellen.
De Orde der Geneesheren laat vele dingen niet toe. Zo mogen we niet schrijven dat product X goed is om een aandoening Z te bestrijden, bijvoorbeeld. Hopelijk wordt het wel toegelaten te schrijven dat aandoening Z mogelijkerwijze zou kunnen veroorzaakt zijn geweest door product X. En, dan blijven we nog voorzichtig door te schrijven 'mogelijkerwijze' - want ja: wij zijn geen wetenschappelijke onderzoekers, en dé onderzoekers worden soms betaald door die instanties die er belang bij hebben dat dingen worden verzwegen, zeggen en schrijven de 'kwatongen'.
In dit nieuwsberichtje hebben we het over aspartaam. Sommigen noemen het 'Het Zoete Vergif'. Anderen halen hun schouders op en zeggen: 'Als we alles zomaar klakkeloos moeten geloven, dan kunnen we niets meer eten, noch drinken.' En ja, die mensen hebben dan misschien ook weeral gelijk. Daarom is het goed om met je eigen lichaam te communiceren en aan te voelen waar voor jou de waarheid en de leugen zou kunnen zitten. Maar soms werkt dat ook niet: mensen die roken, of zwaar drinken, kunnen weten hoe ongezond het voor hun lichaam is, toch is dit voor hen nog geen reden om die gewoonte op de geven. Maar dit geldt dan ook weer voor alle andere gewoonten..., en bijna elke mens heeft er eentje, of meerdere.
Over aspartaam
In de jaren '70 werd er door de Amerikaanse firma 'Searle' naar een stof gezocht die zou kunnen dienen als geneesmiddel tegen maagzweren. Door een 'toeval', zo wordt gezegd, werd ontdekt dat de chemische stof zoet smaakte. Toen men verder ging zoeken bleek dat de stof wel 200 maal zoeter dan normale suiker. Het bevatte slechts een te verwaarlozen aantal calorieën en had een normale zoete smaak, dit in tegenstelling tot de al aanwezige zoetstoffen, die niet van gevaar ontbloot waren. De kunstmatige zoetstof NutraSweet was geboren.
Het duurde nog tot 1983 voordat de zoetstof door de Amerikaanse keuringsdienst van waren, de FDA, op de markt werd toegelaten. Aan het gebruik bleken nogal wat bezwaren verbonden te zijn, zoals het ontstaan van kankergezwellen bij proefdieren. Aangezien alle onderzoeken betaald werden door de Monsanto, die Searle had overgenomen, werden zodoende negatieve testresultaten uit de publiciteit gehouden 'naar het schijnt. Nog steeds worden negatieve reacties, in publicaties over de zoetstof 'aspartaam' (NutraSweet) van zelfstandige onderzoekers, krachtig ontkend door'... ook weer: naar het schijnt - betaalde onderzoekers van Monsanto.
De kunstmatige zoetstof aspartaam wordt samengesteld uit de chemische stoffen asparaginezuur, phenylalanine en methanol. Het is ook gekend onder het E-nummer E951. Wanneer het in het lichaam is opgenomen, wordt de methanol of methylalcohol, omgezet in formaline en mierenzuur. Formaline is een zenuwgif, het is tevens een kankerverwekkende stof. en wordt gebruikt bij het conserveren van lichamen. Ook wordt het gebruikt bij het uitgassen van besmette ruimten. Phenylalanine, werkt ook als neurotransmitter en is dus ook een zenuwgif wanneer het niet vergezeld wordt door de andere aminozuren uit eiwit.
Als we even overdenken welke mensen in onze samenleving zijn aangewezen op het gebruik van kunstmatige zoetstof dan zien we dat dit diabetespatiënten zijn. Het gevaar dat langdurige blootstelling aan methanol met zich meebrengt voor diabetespatiënten is namelijk: een extra beschadiging van oogzenuw en netvlies waardoor gedeeltelijke tot algehele blindheid kan ontstaan, en dat bij een bevolkingsgroep die is aangewezen op het gebruik van onder andere. aspartaam.
Aspartaam veroorzaakt - naar het schijnt - schade aan het zenuwstelsel maar ook schade aan de oogzenuw, zoals blindheid en gedeeltelijke tot totale atrofie. Dit is te verklaren uit de omzetting van de methylalcohol in onder andere. formaline en is terug te vinden in de wetenschappelijke onderzoeken over formalinevergiftiging. Op het moment dat dit vernietigende proces is begonnen, bestaat er geen mogelijkheid tot herstel van het zien.
Ter verduidelijking... Het menselijk gezichtsvermogen verzorgt 90 % van alle intellectuele input van de hersenen en centrale zenuwstelsel. Alle leerprocessen gedurende ons gehele leven zijn hierop gebaseerd. Naar het ontstaan van schade aan de oogzenuw door methylalcohol is in het verleden reeds veel onderzoek gedaan. Wanneer de zoetstof het spijsverteringskanaal binnenkomt, splitst de aspartaam molecule zich onder andere in een stof die we kennen als methanol of methylalcohol. Het komt de bloedbaan binnen, en zodra deze deeltjes het gebied bereiken van de gezichtszenuw en het netvlies met hoge stofwisseling, ontstaat gedeeltelijke atrofie. Het oog kan niet langer dan negentig seconden zonder zuurstof en voeding zonder dat er schade ontstaat. De mogelijkheid bestaat van totaal verlies van het gezichtsvermogen zonder dat herstel mogelijk is. Zeer vroeg in de behandeling, kunnen gezichtszenuw en netvlies nog gered worden.
Artsen moeten zich hiervan bewust zijn en zij dienen het chemische proces te begrijpen. Er zijn gevallen bekend, waar de patiënt alle stadia van blind worden doormaakte door een verkeerde diagnose. Omdat de arts denkt aan een beschadiging van de oogzenuw, die veroorzaakt wordt door de gevolgen van suikerziekte, wordt meestal het hormoon 'prednison' gegeven. Hierdoor ontstaat toename van het gewicht en een vollemaansgezicht.. echter zonder kans op herstel. De arts wordt door de verschijnselen op een dwaalspoor gebracht, omdat hij niet van de gevaren van het langdurig gebruik van aspartaam op de hoogte is en dus geen idee heeft wat de oorzaak is van de desbetreffende klacht.
Daar de scheikundige stof phenylalanine schade aan de hersenen kan veroorzaken zien we symptomen als: afwijkend gevoel in armen en benen, gevoelens van lusteloosheid, schaduwen zien, het niet goed kunnen benoemen en omkeren van woorden en bepaalde gevallen van gehoorschade wordt genoemd. Dit kan en zal zeker studie problemen veroorzaken bij kinderen. Artsen dienen alert te zijn op het feit dat er zich een probleem voordoet, veroorzaakt door de geneesmiddelenindustrie. Ook ouders moeten de bijverschijnselen van dit giftige product leren herkennen.
Er is echter ook een heel grote groep mensen die door gewichtsproblemen veel met aspartaam gezoete producten zullen gebruiken. Vooral de diverse soorten limonades en suikervrije kauwgom met aspartaam zijn hier favoriet. Ook deze mensen kunnen ziekteverschijnselen krijgen die niet in verband gebracht zullen worden met het gebruik van aspartaam.
Op 28 juli 1983 stelde de Drankenindustrie in Amerika een 30 pagina's tellend protest op, waarin de veiligheid van aspartaam aan de kaak werd gesteld. Toen ze echter ontdekten dat mensen die op hun gewicht moesten letten, aangeraden werd om veel suikervrije dranken te drinken, en dat de toevoeging van aspartaam voor de omzet van de drankenindustrie van groot belang was, waren zij opeens al hun bezwaren vergeten.
Er is nog een giftige reactie die invloed heeft op het centrale zenuwstelsel, die in verband staat met het phenylalanine niveau van het centrale zenuwstelsel. Het veroorzaakt beschadiging van hersenen en centrale zenuwstelsel en manifesteert zich als de stofwisselingsziekte PKU, oftewel Fenylketonurie. Voor mensen met deze ziekte kan het gebruik van aspartaam dodelijke gevolgen hebben, naar het schijnt.
Er is echter geen enkel, correct gehouden, experiment op lange termijn geweest op het gebied van heterozygote phenylketonurie (mensen die drager zijn van PKU). Maanden tot jarenlange verhoging van het plasma phenylalaninepeil kan de scheikunde van de hersenen veranderen. Onderzoekers hebben gesteld dat mensen met bovenstaande aandoening de stof phenylalanine absoluut niet mogen gebruiken.
Echter, ook bij zwangere vrouwen kan deze stof zeer onaangename gevolgen hebben voor de ongeboren vrucht. De stof phenylalanine wordt zeer snel door de foetus opgenomen en daar kunnen hersenbeschadigingen en beschadiging van het DNA door ontstaan.
Indien je bij het gebruik van aspartaam de volgende verschijnselen opmerkt: hoofdpijn, depressie, onduidelijke spraak, geheugen verlies, verminderd gevoel in de onderbenen of pijnscheuten, evenwichtsstoornis, angstaanvallen, chronische vermoeidheid, verlies van gezichtsvermogen, opvliegingen, loslaten van het netvlies, epileptische aanvallen en hartkloppingen, dan heeft u waarschijnlijk de zogenaamde en nog immer totaal onbekende 'aspartaam ziekte'! Vele artsen stellen misschien onterecht de diagnose Multiple Sclerose vast terwijl het in werkelijkheid om een vergiftiging met methanol gaat, die zich voordoet als MS.
E951: Aspartaam, Nutra-sweet, Tri-sweet, Apm, Canderel, et cetera
Rubriek Zoetstoffen (E950-E1000) - Eigenschappen: wit kristallijn poeder met een zuivere zoete smaak. Het is slecht oplosbaar in water. Het wordt toegepast als zoetstof en smaakversterker. De zoetkracht is 160-200 keer sterker dan die van suiker. Het is bestand tegen verhitting (ontleedt bij temperaturen vanaf 150 graden Celsius. Het is in sterk basisch en zuur milieu instabiel. Het maskeert de bittere smaak van producten.
Producten: Lightproducten waaronder: limonade, tonic, theedrank, yoghurtdrink, kauwgum, et cetera.
Nota: Afbeeldingen en talrijke artikelen uit 2008 werden achteraf verwijderd, omdat ze verouderd waren - of, ze namen teveel schijfruimte in beslag.