ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Joe Biden stapte eindelijk uit de race!

“In het belang van mijn partij en het land.”
door Tsenne Kikke - zondag 21 juli 2024 20:55

Joe Biden nam een stap terug en is dus niet langer kandidaat om zichzelf op te volgen als president. Daarmee maakte hij een einde aan de wekenlange speculaties.

De druk op Biden om uit de verkiezingsrace te stappen was in de laatste weken wel degeljk erg groot geworden. Er werd al langer getwijfeld aan onder meer zijn leeftijd. Een desastreus debat met Donald Trump gaf bij velen eveneens de doorslag om hem niet langer te steunen voor een herverkiezing. Steeds grotere namen riepen Biden in de afgelopen dagen op om ermee te stoppen.

“Het is de grootste eer van mijn leven geweest om jullie president te zijn. En hoewel het mijn intentie is geweest om te streven naar herverkiezing, geloof ik dat het in het belang van mijn partij en het land is dat ik een stap terug zet en me alleen richt op het vervullen van mijn taken als president voor de rest van mijn termijn”, schreef hij op X.

“Op dit moment wil ik mijn diepste dank uitspreken aan iedereen die zo hard heeft gewerkt om mij herkozen te krijgen. Ik wil vicepresident Kamala Harris bedanken voor een buitengewone partner in al dit werk te zijn. En ik wil mijn oprechte waardering uitspreken voor het Amerikaanse volk voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben gesteld. Ik geloof vandaag in wat ik altijd heb gedaan: dat er niets is dat Amerika niet aankan, als we het samen doen. We moeten gewoon onthouden dat we de Verenigde Staten van Amerika zijn.”

Het is evenwel nog niet duidelijk of dit betekent dat zij de Democratische presidentskandidaat wordt, want eerder werd binnen de partij al opgeroepen om andere partijleden de kans te geven om zich kandidaat te stellen. Bovendien is ze na vier jaar nog altijd onbekend en dan ook onbemind. Op 20 januari 2021 legde zij de eed af als de 49ste vicepresident van de Verenigde Staten. Ze werd hiermee de eerste Afro-Amerikaanse, de eerste Indiaas-Amerikaanse en de eerste vrouwelijke vicepresident. "Kan  Kamala Harris Trump verslaan?", is vandaag de dag hamvraag.

Donald Trump reageerde op die nieuwe wending en had al een antwoord klaar. Hij noemde Harris “nog makkelijker te verslaan dan Joe Biden...” - en, ik vrees dat hij groot gelijk heeft. Ook zei hij niet uit te sluiten dat Biden “wakker wordt en vergeten is dat hij uit de race was gestapt...” :-)

Tot besluit: Minstens 27 Democratische senatoren - een meerderheid van de 51 die in de Senaat meestemmen met de Democraten - hebben zich al publiekelijk achter Kamala Harris als presidentskandidaat geschaard. Daarnaast hebben minstens 60 Democraten uit het Huis van Afgevaardigden - van de 212 - tot nu toe hun steun uitgesproken voor Harris. Meerdere gouverneurs deden dat ook al, net zoals de voorzitters van de partij van 50 staten.

Tussen haakjes: Het begrip 'hamvraag' is afkomstig uit de radio-quiz Mastklimmen die tussen 1953 en 1957 door de NCRV werd uitgezonden. Kandidaten kregen een reeks algemene vagen voorgeschoteld en mochten bij elk goed antwoord een stapje hoger klimmen op een denkbeeldige mast. Wie de top ervan bereikte, kreeg een zogenaamde hamvraag. Werd ook die vraag goed beantwoord dan won de kandidaat de hoofdprijs, zijnde: een ham.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht