ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rusland beloofde een pijnlijke reactie na NAVO-steun aan invasie Koersk

Moskou waarschuwde dat Rusland op een felle manier zal reageren…
door Tsenne Kikke - donderdag 5 september 2024 12:31

De in mijn opinie onverantwoorde inval in Koersk, die op 6 augustus begon en doorgaat tot in de grensregio’s van Rusland, wordt door Moskou nog steeds sterk veroordeeld dat ook kritiek heeft op degenen die Kiev steunen in wat het ziet als een illegale inval op zijn grondgebied.

“We willen dergelijke onverantwoordelijke politici in de EU, de NAVO en daarbuiten waarschuwen dat in het geval van overeenkomstige agressieve stappen door het regime in Kiev, de reactie van Rusland onmiddellijk zal volgen..., en uiterst pijnlijk zal zijn,” zei Maria Zakharova, directeur van de persafdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Haar opmerkingen werden gemaakt in de marge van het Oost Economisch Forum, dat jaarlijks in Vladivostock wordt gehouden, en kwamen als reactie op recente opmerkingen van de hoogste NAVO-functionaris over het Koersk-offensief.

In opmerkingen die zaterdag werden gepubliceerd, zei secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, tegen de Duitse krant 'Welt am Sonntag' dat de inval van Oekraïne een daad van zelfverdediging was tegen Russische agressie en dat Russische doelen in de grensregio’s legitieme doelen waren voor Oekraïense aanvallen.

“Rusland voert al meer dan 900 dagen een niet-uitgelokte aanvalsoorlog tegen Oekraïne en heeft sindsdien vanuit de Koersk-regio talloze aanvallen over de grens tegen Oekraïne uitgevoerd,” zei Stoltenberg. “De Russische soldaten, tanks en bases zijn legitieme doelen onder internationaal recht.”

Stoltenberg, die eerder premier van Noorwegen was, voegde eraan toe dat het recht van Oekraïne om zich te verdedigen tegen Russische aanvallen “niet stopt bij de grens”.

Hoewel de opmerkingen, door Zakharova gekarakteriseerd als “pseudo-legale rechtvaardiging voor deze illegale invasie”, de operatie van Oekraïne niet goedkeurden, hebben andere Westerse leiders de inspanningen van Kiev geprezen.

Tijdens een interview met de Council on Foreign Relations half augustus prees generaal Christopher Cavoli de “operationele en tactische verrassing” die Oekraïne had bereikt met zijn onvoorziene inval.

Cavoli, Supreme Allied Commander Europe en de op één na hoogste militaire figuur binnen de NAVO, voegde eraan toe dat Rusland tot nu toe “traag en verstrooid” had gereageerd op de inval en geen samenhangende strategie had geformuleerd om de troepen van Kiev af te weren.

Op donderdag zei Josep Borrell, het hoofd buitenlands beleid van de Europese Unie, dat Oekraïne “veel strategische durf” had getoond door aanvallen uit te voeren op Russisch grondgebied en dat de Koersk-operatie “een slag had toegebracht aan Poetins verhaal over deze oorlog”.

“EU-politici weigeren niet alleen verstandig en vooruitziend te denken, maar ook in overeenstemming met hun eigen principes,” zei Zakharova. “Ze verliezen hun realiteitszin en denken helemaal niet na over de risico’s van een verdere gevaarlijke escalatie van het conflict, zelfs niet in de context van hun eigen belangen.”

Bron: MSN

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht