ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ontgiftigings-therapeut Hongchi Xiao tweemaal veroordeeld voor doodslag

Even voorstellen: Paida lajin…
door Tsenne Kikke - zaterdag 31 augustus 2024 18:45

Hongchi Xiao is een in China geboren bankier die een alternatief pad besloot te bewandelen nadat hij ‘paida lajin’ ontdekte.

Paida lajin wordt beschreven als een zelfgenezende therapie waarbij de patiënt herhaaldelijk klappen krijgt of zichzelf slaat in de overtuiging dat hierdoor gifstoffen uit het bloed vrijkomen. Xiao zegt dat hij deze techniek van Kung fu meesters, kluizenaars, boeren en vissers uit afgelegen delen van China heeft geleerd. “We zijn onze eigen beste dokter” is een basisprincipe. Met boodschappen op sociale media en video’s op YouTube heeft hij over de jaren een internationaal gevolg weten te verzamelen die hem als een soort goeroe aanschouwt. Volgens de Sydney Morning Herald benadrukte hij nochtans dat hij geen meester is. “Ik ben geen dokter, ik ben geen genezer. Ik leer je gewoon een manier. Je leert aan en doet het zelf.” Xiao stelt dat je met het slaan op lichaamsdelen, aangevuld met rekken en strekken, de energietoevoer in het lichaam kunt herstellen en zo jezelf kunt genezen.

In een videoclip van een van Xiao's workshops is, bijvoorbeeld, te zien hoe mensen met kracht op verschillende delen van hun lichaam slaan, met name op gewrichten en het hoofd, totdat hun huid rood wordt of er gekneusd uitziet.

Allemaal goed en wel...: je mag zelfs alle dagen op een vreugdevolle manier in de handen klappen totdat ze er roodgloeiend uitzien zolang je maar mensen niet aanraadt om met hun medicatie te stoppen - want, daar gaat deze blog eigenlijk over.

Xiao heeft ook boeken geschreven over deze praktijk, met afbeeldingen die laten zien hoe de therapie wordt uitgevoerd. Zijn eerste boek, 'The World of Medicine: The Paida Lajin Self-Healing Method', gepubliceerd in 2009, maakte hem in bepaalde kringen beroemd en zijn workshops werden populair in heel China, Hong Kong, Taiwan, Maleisië en Singapore. Hij gaf ook lezingen in India, de VS en Duitsland. In dat boek staat, onder andere, dat artsen door geneesmiddelenproducenten worden gehersenspoeld om op te treden als verkopers van hun geneesmiddelen.

Xiao is dus kritisch op westerse geneeskunde en de farmaceutische industrie, en het énige wat je volgens hem nodig hebt, is zijn techniek. Hij stelde ook dat je van diabetes af kunt komen met slaan en rekken. Maar, een jongen, die van zijn in Xiao gelovende ouders geen insuline meer kreeg, overleed. Een vrouw van 71, die ook met insuline stopte en begon te vasten, overleed eveneens. Xiao is voor beide sterfgevallen veroordeeld voor doodslag...

De 71-jarige Carr-Gomm, uit Lewes had diabetes type 1, wat betekent dat ze elke dag insuline moest nemen om haar bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Hongchi Xiao liet haar geloven dat insuline een vergif was en dat haar aandoening genezen kon worden door zijn therapie; dit, nadat de zes jaar oude Aiden 18 maanden eerder stierf tijdens een van zijn workshops in het Australische Hurstville...

“Kort na het begin van de workshop zei Hongchi Xiao tegen de moeder van de jongen dat ze moest stoppen met zijn insuline-injecties. Op de derde dag vertelde de moeder de workshopgroep dat de gezondheid van haar zoon verslechterde en dat hij last had van “overgeven... hoge bloedsuikerspiegel en hoge ketonspiegels”. Desondanks bleef meneer Xiao de moeder instrueren om haar zoon geen insuline te geven. Als gevolg daarvan verslechterde zijn gezondheid en op de vijfde dag kon hij niet meer lopen, staan en zichzelf aankleden. Hij begon ook gele en zwarte vloeistof over te geven," kreeg de rechtbank te horen.

De moeder van de jongen confronteerde Xiao met de verslechterende gezondheid van haar zoon en hij vertelde haar dat het “het slechte spul” was dat uit zijn lichaam kwam, wat “deel uitmaakte van de zelfgenezende lichaamsaanpassing”... Vier dagen later braakte de jongen opnieuw zwarte vloeistof uit, kreeg een aanval en stierf even later.

Hongchi Xiao verzorgde de bewegingsloze jongen en begon op zijn binnenste ellenbogen te slaan totdat het ambulancepersoneel arriveerde. Zij waren niet in staat om hem te reanimeren en de doodsoorzaak bleek diabetische ketoacidose te zijn.

Over de twee sterfgevallen zei aanklager Duncan Atkinson KC: “Zijn handelingen tegenover Danielle Carr-Gomm vonden plaats toen het zeer reële, duidelijke en ernstige risico op de dood des te reëler en des te duidelijker was geworden. Hij feliciteerde een type 1 diabetespatiënt die insuline verving door Paida Lajin en ondernam geen actie om haar te helpen, ondanks de wrede les die de vroegtijdige dood van de jongen hem had moeten geven."

Nogmaals: welke alternatieve therapie je ook zou willen aanpakken, is het nooit een goed idee om jouw medicatie een halte toe te roepen!!!

Beste eclecticus: het grappige is dat we het de laatste weken over Laogong hadden. In het eerste filmpje maakt Hongchi Xiao er op zijn manier melding van... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht