'Doorleefde menselijkheid' bestrijkt het deel van Küngs leven vanaf 1980, toen de katholieke kerk hem zijn leerbevoegdheid ontnam. Küngs ontslag door de Rooms Katholieke kerk maakte hem allesbehalve monddood. Hans Küng ontmoette de grote der aarde als Henry Kissinger, Tony Blair, Desmond Tutu en Angela Merkel. Hij zette het project Weltethos (Wereldethos) op ter bevordering van de interreligieuze dialoog en de wereldvrede. Hans Küng gaat in dit deel van zijn autobiografie ook in op grote vragen als: Was het 't waard? Hoe zal ik sterven? En wat komt daarna?
- Sinds Hans Küng in 1957 zijn eerste boek publiceerde, proberen de kerkelijke machthebbers deze even briljante als ongehoorzame theoloog discipline bij te brengen. Tevergeefs: Küng bleef onvermoeibaar en onverzettelijk strijden voor de waarheid. Küng is theoloog, christen en wereldburger, en stelt zich open voor de uitdagingen van deze tijd. Hij ontwikkelde zich tot een van de meest gelezen theologen ter wereld en tot tegenspeler van zijn vroegere collega Joseph Ratzinger, tegenwoordig Paus Benedictus XVI. Velen zien in hem het symbool van de hoop op een vernieuwde kerk. Hans Küng (1928) was van 1960-1996 hoogleraar Oecumenische Theologie aan de Universiteit van Tübingen. Conflicten met het establishment in de roomskatholieke kerk tekenden zijn leven en bereikten een climax in 1979, toen het Vaticaan hem zijn kerkelijke onderwijsbevoegdheid afnam. Zijn jarenlange studie van de wereldreligies mondde uit in de Stichting ‘Wereldethos’ voor interreligieuze dialoog.
Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.
Conditie: zo goed als nieuw.
Winkelprijs: 29,99 €
Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.