|
Actie Potentiaal Simulatie therapie
|
|
Mogelijk ook bekend als aps therapie.
APS staat voor 'Action Potential Simulation', oftewel: het nabootsen van lichaamseigen zenuwimpulsen. APS is een speciale vorm van microstroom therapie, gericht op het herstellingsproces van de beschadigde cellen en word sedert 1990 toegepast in sommige ziekenhuizen en pijnklinieken. APS kan een mens dus ten goede komen indien In beschadigd weefsel de overdracht van zenuwimpulsen afgezwakt of geblokkeerd is.
Ons gehele lichaam is opgebouwd uit weefsels. Wanneer we deze weefsels van dichtbij bekijken, zien we dat die opgebouwd zijn uit kleine deeltjes die we cellen noemen.
Elke cel is gevuld met vocht en in dat vocht zijn organellen verantwoordelijk voor de instandhouding van de cel. Eén van de belangrijkste organellen is het mitochondrion. Dit is de energiecentrale van de cel. De zuurstof en energie die vrijkomt in het lichaam word door deze organel opgenomen en gebruikt zodat de cel haar werk kan doen. Spiercellen hebben deze energiecentrales nodig om te kunnen samentrekken. De hersencellen gebruiken de mitochondrion om het lichaam opdrachten te geven.
Cellen die niet meer goed functioneren, sterven af en worden vervangen door nieuwe cellen. Maar al te vaak nemen deze nieuwe cellen, via het celgeheugen, de herinneringen van de vorige cel over waardoor er in wezen niets veranderd. Oude celblokkades worden op deze manier doorgegeven aan de nieuwe generatie en zo ondervindt de mens moeilijkheden die het lichaam verhinderen zichzelf te helen.
Het APS-apparaat maakt gebruik van gelijkstroom en brengt een elektrische impuls voort, die eigen is aan het menselijk zenuwstelsel zodat er in de cel impulsen worden opgewekt. Dit kan de communicatie tussen de cellen verbeteren en de zenuwimpuls naar de hersenen versterken zodat het brein het lichaam de opdracht kan geven te herstellen. Vaak ontbreekt deze zenuwimpuls waardoor het lichaam deze opdracht dan ook niet krijgt: onder andere bij ontstekingen en wonden die de impuls afzwakken, of blokkeren. APS bootst zenuwimpulsen na en maken noodzakelijke neuronhormonen vrij. Je lichaam krijgt zo de opdracht de pijnlijke plekken te genezen.
De gekwetste plaatsen op het lichaam worden verbonden met plakelektrodes. De elektrische energie die vrijkomt veroorzaakt biochemische reacties op het niveau van de cel. De stoffen die dan vrijkomen, hebben een pijnstillend, ontstekingsremmend en helend effect in de behandelde lichaamsweefsels.
Volgens APS-therapeuten kan de therapie heilzaam zijn bij Chronische vermoeidheidsklachten, multiple sclerose, reuma, artritis, artrose, osteoporose, carpaal tunnel syndroom, RSI-klachten, whiplash, spondylitis, spierspanningen, fibromylagie, menstruatieklachten, maag- en darmklachten, colititis, sportblessures, alle verstijvingen van het lichaam, rugpijn en lage rugpijn, gewrichtspijn, spanningshoofdpijn, jicht, achillespees en andere peesontstekingen, gordelroos, tennisarm en zo meer.
Sommigen kunnen APS beter niet gebruiken. Mensen met epilepsie of pacemakers vormen een risicogroep. APS kan een epilepsieaanval verergeren en een pacemaker op hol laten slaan. Bij sommige aandoeningen is medisch toezicht vereist, waaronder:
- Patiënten die bloedstollingvertragende middelen gebruiken. Door de extra zenuwimpulsen kunnen bloedpropjes loskomen.
- Personen met ondergewicht. APS geeft pulsen voor aanmaak van neuronhormomen aan de hersenen. Het sterk vermagerde lichaam kan te weinig bouwstoffen mobiliseren voor deze aanmaak.
- Zwangere vrouwen. Het effect van APS-therapie is nog onvoldoende getest op het ongeboren kind.
Pijnbestrijding met APS Therapie:
- Kinderen onder 12 jaar. Kinderen kunnen vaak moeilijk hun pijn onder woorden brengen.
- Patiënten die zenuwremmende middelen gebruiken. APS bevordert juist de zenuwimpulsen.
- Personen die alcohol gedronken hebben. APS bevordert het zelfgenezend vermogen: alcohol breekt dit juist af.
Organisaties gespecialiseerd in actie potentiaal simulatie therapie
- Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in actie potentiaal simulatie therapie op Zoek&Vind.
- Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!
|