ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Biden verklaarde waarom hij de stap opzij zette…

“Democratie verdedigen is belangrijker dan mijn persoonlijke ambitie,” loog hij.
door Tsenne Kikke - donderdag 25 juli 2024 19:47

Hoe men het ook draait of keert: Joe Biden kwam onder veel te veel druk te staan, maar kon zijn gezicht redden. De man, die van zichzelf denkt dat hij naar buiten toe altijd de waarheid spreekt, loog door te zeggen dat de democratie verdedigen veel belangrijker was dan zijn persoonlijke ambitie...

Om te beginnen waren de cijfers van de laatste peilingen grimmig en toonden niet alleen een achterstand voor Biden in alle zes cruciale swing states, maar ook een ineenstorting op plaatsen als Virginia en New Mexico waar de Democraten niet van plan waren massale gelden te moeten uitgeven om er te winnen.

Het land had nu eenmaal gezien wat het op het debatpodium had gezien. Met zijn 81 jaar was Biden duidelijk niet meer dezelfde figuur die hij vier jaar eerder was geweest. En terwijl de president en zijn team een vastberaden houding aannamen om door te zetten, begonnen meer van de belangrijkste stemmen van de partij in actie te komen, vastbesloten om een delicate drukcampagne te laten escaleren die erop gericht was om hem te vervangen als de Democratische genomineerde.

Op een moment dat het erop leek dat Biden de roep om een stap opzij zou kunnen weerstaan, verscheen Pelosi op MSNBC's “Morning Joe” en zei dat de partij de president, die onvermurwbaar was geweest, meer tijd zou geven om tot een beslissing te komen. De opmerking rinkelde doorheen het Capitool. Het begon duidelijk te worden dat de kandidatuur van de president en de dreigende nominatie nog geen uitgemaakte zaak waren.

Hooggeplaatste medewerkers van Biden verwachtten dat voormalig Parlementsvoorzitter Nancy Pelosi, die achter de schermen werkte om anderen in de partij aan te moedigen tot het soort collectieve actie dat de president er uiteindelijk toe zou kunnen bewegen om zijn campagne te beëindigen, deze week naar buiten zou treden en mogelijk zelfs Democratische peilingen zou onthullen die Biden's ernstige politieke situatie zouden verduidelijken.

“Nancy maakte duidelijk dat ze dit op de makkelijke of de moeilijke manier konden doen,” zei een Democraat die bekend was met privégesprekken en anoniem werd gelaten teneinde openhartig te kunnen spreken. “Ze gaf ze drie weken de makkelijke weg. Het zou de harde manier worden...” Want, Biden zei in een verklaring om de daaropvolgende volgende week weer campagne te gaan voeren. Sommigen in de partij waren ervan overtuigd dat een meer directe en publieke oppositie de enige manier zou kunnen zijn om Biden ervan te overtuigen een stap opzij te zetten. Minstens een half dozijn Democraten uit het Huis en de Senaat - waaronder hooggeplaatste wetgevers - waren van plan om de president maandag en dinsdag op te roepen om de campagne te verlaten; dit, volgens een wetgever die een vooraf opgestelde verklaring had.

“We gaven hem het respect van het weekend om zijn beslissing te nemen," klonk het.

Steve Ricchetti, die Biden al kent sinds zijn tijd in de Senaat, reed vorige vrijdag naar de president in zijn huis aan de kust van Delaware. Mike Donilon arriveerde zaterdag. De twee mannen, die beiden aan Biden's zijde hadden gestaan tijdens belangrijke beslissingen over het presidentschap in 2016 en 2020, zaten op een afstand van de president, die nog steeds positief testte op Covid, en presenteerden vernietigende nieuwe informatie in een vergadering die het einde van Biden's politieke carrière zou bespoedigen.

De enige andere mensen die bij Biden in de residentie waren toen hij zondag opstond, waren first lady Jill Biden en twee andere vertrouwde assistenten: plaatsvervangend stafchef Annie Tomasini en assistent van de first lady Anthony Bernal. Om 13.45 uur deelde hij een iets grotere groep naaste medewerkers mee dat hij de avond ervoor had besloten om zijn streven naar nog een termijn te beëindigen, waarbij hij zijn brief voorlas en hen bedankte voor hun diensten. Een minuut later, voordat andere medewerkers van de campagne en het Witte Huis op de hoogte konden worden gesteld, postte hij onderstaande historische aankondiging vanaf zijn campagneaccount op de sociale mediasite X.

Tussen haakjes: Toen de eerste aankondiging van Biden geen melding maakte van het steunen van vicepresident Kamala Harris als zijn opvolger als genomineerde van de partij, volgde er een golf van paniekerige sms'jes en telefoontjes. Even later plaatste Biden een tweede bericht waarin hij duidelijk maakte dat hij Harris wel degelijk steunde.

Over Joe Biden's verklaringen...

“Het is de eer van mijn leven geweest om te dienen als jullie president, maar de verdediging van de democratie, die op het spel staat, is belangrijker dan welke titel dan ook. Ik put kracht en vreugde uit mijn werk voor het Amerikaanse volk. Maar deze heilige taak van het perfectioneren van onze unie gaat niet over mij. Het gaat over jullie. Jullie families. Jullie toekomst. Het gaat over ‘Wij het Volk’. Dat mogen we nooit vergeten en dat heb ik nooit gedaan.

Ik heb duidelijk gemaakt dat ik geloof dat Amerika op een kruispunt staat. Een van die zeldzame momenten in onze geschiedenis, waar de beslissingen die we nu nemen, het lot van ons land en de wereld gaan bepalen voor de komende decennia. Amerikanen gaan moeten kiezen, tussen vooruit of achteruit gaan. Tussen hoop en haat, tussen eenheid en verdeeldheid. We moeten beslissen: geloven we nog in eerlijkheid, fatsoen, respect, vrijheid, rechtvaardigheid en democratie. Op dit moment kunnen we degenen met wie we het oneens zijn, niet zien als vijanden, maar nog als mede-Amerikanen. Kunnen we dat doen? Is karakter in het publieke leven nog van belang? Ik geloof dat jullie het antwoord op die vragen weten, want ik ken jullie, de Amerikaanse mensen. En ik weet: we zijn een geweldig land omdat wij goede mensen zijn.

Toen ik verkozen werd, heb ik beloofd dat ik altijd eerlijk zou zijn, jullie de waarheid zou vertellen. En de waarheid is dat de heilige missie van dit land groter is dan elk individu onder ons. En degenen onder ons die deze missie koesteren, koesteren die zo diep, de missie van democratie op zich, dat we ons zouden moeten verenigen om ze te beschermen.

De laatste weken is het mij duidelijk geworden dat ik mijn partij moet verenigen in de cruciale onderneming. Ik geloofde dat mijn staat van dienst als president, mijn leiderschap in de wereld, mijn visie voor de toekomst van Amerika, me allemaal een tweede termijn lieten verdienen. Maar niets kan in de weg staan van het redden van de democratie, inclusief persoonlijke ambitie. Dus heb ik besloten dat de beste weg vooruit is om de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie. Dat is de beste manier om onze natie te verenigen.

Er is een tijd en een plaats voor lange jaren ervaring. Er is ook een tijd en plaats voor nieuwe stemmen, verse stemmen, ja jongere stemmen, en die tijd en plaats is nu.

De komende zes maanden zal ik gefocust zijn op mijn werk doen als president. Dat betekent dat ik zal doorgaan met de kosten voor hardwerkende gezinnen te verlagen en onze economie te laten groeien. Ik zal onze persoonlijke vrijheden en burgerrechten blijven verdedigen – van het recht om te stemmen tot het recht om te kiezen.

Ik zal haat en extremisme blijven veroordelen, en duidelijk maken dat er geen plaats is in Amerika voor politiek geweld, of elk geweld ooit.”

Biden zei verder dat hij “onze kinderen” gaat blijven beschermen tegen vuurwapengeweld, en onze planeet tegen de klimaatverandering. Hij zal blijven vechten voor een remedie tegen kanker. En: “Ik ga oproepen tot een hervorming van het Hooggerechtshof, want dat is cruciaal voor onze democratie.”

Biden zal ook blijven werken om Amerika sterk te houden als leider van de vrije wereld. “Ik ben de eerste president in deze eeuw die aan de Amerikaanse mensen kan zeggen dat de VS nergens ter wereld in oorlog is.” Biden zei dat hij zal blijven werken om Poetin tegen te houden, de NAVO sterker te maken, de oorlog in Gaza te beëindigen, de gijzelaars naar huis te brengen, vrede in het Midden-Oosten te bekomen, en Amerikanen die onrechtvaardig vastgehouden worden overal ter wereld terug te brengen.

“We zijn al zo ver gekomen sinds mijn aanstelling”, zei Biden. De VS was toen in de greep van de “de ergste pandemie in een eeuw, de ergste economische crisis sinds de Great Depression en de ergste aanval op onze democratie sinds de burgeroorlog”. “Maar we kwamen samen als Amerikanen en we kwamen erdoor. We kwamen er sterker, welvarender en veiliger uit.” Hij wees op de verwezenlijkingen van zijn regering. Zo is de inflatie verlaagd, nam gewelddadige criminaliteit af en ligt het aantal grensoverstekingen nu lager dan onder de vorige regering, zei Biden. “Ik hield mijn belofte om een regering te hebben die eruit ziet als Amerika en om president te zijn voor álle Amerikanen.”

“Ik stelde me vier jaar geleden kandidaat als president omdat ik geloofde dat de ziel van Amerika en het karakter van wie we zijn op het spel stond. En dat is nog het geval.” Maar Amerika is een idee dat “sterker is dan gelijk welke dictator of tiran”, zei Biden, mogelijk verwijzend naar Donald Trump, die gezegd heeft “een dictator op dag één” te willen zijn als hij aan de macht komt. De Amerikanen gaan het idee van Amerika, dat iedereen gelijk is, niet opgeven, aldus Biden.

“Over enkele maanden gaan Amerikanen het pad van de toekomst van het land kiezen. Ik heb mijn keuze gemaakt. Ik heb mijn visie kenbaar gemaakt. Ik wil onze geweldige vicepresident Kamala Harris bedanken. Ze is ervaren, ze is taai, ze is capabel. Ze is een geweldige partner voor mij en leider voor ons land geweest.”

“Nu is het aan jullie om te kiezen.” En daarbij de woorden van Benjamin Franklin te onthouden, toen hij gevraagd werd of de founding fathers kozen voor een monarchie of republiek: “Een republiek, als je die kunt houden.” Of we die republiek inderdaad kunnen behouden, “ligt nu in jouw handen”.

“Het is de eer van mijn leven geweest om deze natie ruim vijftig jaar te dienen. Nergens anders ter wereld zou een stotterend kind met een bescheiden start” op een dag achter dit bureau in het Witte Huis zitten als president van de VS. “Maar hier ben ik. Dat is wat zo speciaal is aan Amerika”, aldus Biden. “We zijn een natie van beloften en mogelijkheden, van dromers en doeners. Van gewone Amerikanen die ongewone dingen doen. Ik heb mijn hart en ziel gegeven voor ons land.” Hij zei dat hij dankbaar is voor alle steun die hij daarvoor gekregen heeft.

“Het geweldige aan Amerika is dat koningen en dictators hier niet regeren. Dat doen de mensen. De geschiedenis ligt in jullie handen. De macht ligt in jullie handen. Het idee van Amerika ligt in jullie handen. We moeten gewoon blijven geloven en onthouden wie we zijn: we zijn de Verenigde Staten van Amerika, en er is simpelweg niets dat we niet kunnen doen als we het samen doen. Dus laten we samenwerken om onze democratie te beschermen”, besloot Biden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht