ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Volgens Erdogan moet Rusland de Krim aan Oekraïne teruggeven

Oekraïne riep op tot het opheffen van de restricties op het gebruik van langeafstandsraketten.
door Tsenne Kikke - zaterdag 14 september 2024 9:01

Geen nieuws om er wakker van te liggen, maar zelfs terwijl jij slaapt, is er het een en ander in Oost-Europa aan het afspelen. Om te beginnen...

Zo bracht Recep Tayyip Erdoğan, die in het verleden door Vladimir Poetin een goede vriend werd genoemd, de Russische leider een slag toe toen hij pleitte voor de teruggave van de geannexeerde Krim aan Oekraïne.

“Onze steun voor de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne is onwrikbaar,” zei Erdoğan woensdag in een videoboodschap voor de vierde top van leiders van het Krimplatform. “De teruggave van de Krim aan Oekraïne is een vereiste van het internationaal recht.”

Turkije, dat sinds 1952 lid is van de NAVO, heeft gedurende de volledige invasie van Oekraïne door Poetin hartelijke betrekkingen met Rusland onderhouden en zich verzet tegen de westerse sancties tegen het land. Tegelijkertijd heeft Ankara gewapende drones naar Kiev gestuurd en de beslissing van Rusland om zijn buurland binnen te vallen veroordeeld.

De opmerkingen van Erdoğan zullen Poetin, die in 2014 het schiereiland de Krim in de Zwarte Zee van Oekraïne annexeerde en referenda hield, die door de internationale gemeenschap als illegaal worden beschouwd, waarschijnlijk niet bevallen.

Kiev zei dat elke vredesovereenkomst met Rusland in de aanhoudende oorlog de annexaties van september 2022 van zijn grondgebied – de regio’s Luhansk, Donetsk, Kherson en Zaporizhzhia – ongeldig moet maken en dat het Krimschiereiland opnieuw als deel van Oekraïne moet worden beschouwd.

Erdoğan zei in zijn videotoespraak dat Turkije altijd tegen de Russische annexatie van de Krim is geweest. Hij hekelde de vervolging van de etnische Tataren van de Krim sinds 2014.

“Ik geloof dat er de komende tijd extra stappen zullen worden genomen om de rechten van de Krim-Tataarse Turken te versterken,” zei hij. De Krim-Tataarse Turken moeten “vrij, veilig en vreedzaam in hun eigen thuisland” kunnen leven.

Erdoğan voegde eraan toe: “Onze oprechte wens is dat de oorlog eindigt met een eerlijke en duurzame vrede op basis van de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne.”

Wat Poetin betreft...

Hij is naar het schijnt van plan om binnenkort naar Turkije af te reizen. Hij gaat daarmee in op de uitnodiging van Recep Tayyip Erdogan. Maar hij eiste een escorte van Russische gevechtsvliegtuigen, waardoor de voorbereidingen voor dat mogelijke bezoek in de komende weken zullen worden vertraagd. Tevens is het een hoogst ongebruikelijke zet die de luchtverdediging van de NAVO in Turkije zou kunnen activeren.

Daarnaast waarschuwde Poetin er nog eens voor dat wanneer de westerse landen Oekraïne groen licht zouden geven voor het gebruik van langeafstandswapens.

"Als deze beslissing wordt genomen, betekent dit niets minder dan een directe deelname van de NAVO-landen aan de oorlog in Oekraïne. Dit verandert de aard van het conflict en zou betekenen dat NAVO-landen - de Verenigde Staten, Europese landen - in oorlog zijn met Rusland", aldus Poetin in een reactie aan een Russische journalist.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht