ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Audi sluit Brusselse fabriek en zet personeel zonder loon thuis tot werk normaal hervat wordt

België staat nu eenmaal bekend als het Land van de Stakers…
door Tsenne Kikke - maandag 9 september 2024 8:30

Hoogstwaarschijnlijk is dit een klein voorsmaakje van hetgeen we in België en in andere landen nog in de nabije toekomst kunnen verwachten...

Zo blijft Audi Brussels gesloten totdat het personeel bereid is om weer normaal te werken en auto’s naar de dealers te versturen. Dat meldde de woordvoerder van de autofabriek in Vorst, Peter D’hoore, zondagavond aan Belga. De 2.910 werknemers van Audi Brussels zitten zo vanaf vandaag zonder loon. Volgens de vakbonden zoekt de directie “de directe confrontatie met de werknemers”. Een zestigtal misnoegde werknemers kwamen gisterenavond rond halftien samen voor de hoofdingang van de fabriek en blokkeerde er de straat. Dat meldde de politiezone Brussel-Zuid.

Woensdag had de productie bij Audi Brussels gedeeltelijk hervat moeten worden; dit, na weken van collectief verlof en sluiting, maar de arbeiders beslisten collectief om niet aan het werk te gaan na het nieuws dat de Volkswagengroep geen nieuw model zal toewijzen aan de fabriek.

Omdat er veel vragen waren, werden de medewerkers uit alle afdelingen tijdens de afgelopen dagen geïnformeerd over de huidige situatie. “Iedereen had ook de kans om in dialoog te gaan met zijn of haar leidinggevende en de sociale partners, en om van mening te wisselen met collega’s. De medewerkers hebben hier gebruik van gemaakt en zijn rustig gebleven. Dat waarderen we zeer”, aldus D’hoore.

Geen enkele wagen geproduceerd

Hoewel het verwachte aantal medewerkers in alle afdelingen aanwezig was, produceerde de fabriek vorige week geen enkele wagen. Er konden ook geen wagens naar de verdelers verstuurd worden. Bovendien namen boze werknemers ook 200 sleutels van bijna of volledig afgewerkte wagens ‘in beslag’. De directie wil ook dat het personeel die sleutels vrijgeeft.

“Op vrijdag 6 september waren alle medewerkers in de twee ploegen aanwezig. Het was de uitdrukkelijke intentie van Audi Brussels om de productie de afgelopen week in twee ploegen progressief te hervatten. Dit bleek niet mogelijk omdat er onvoldoende medewerkers bereid waren om de normale productie op te starten en de uitlevering van auto’s aan verdelers mogelijk te maken”, zegt D’hoore. “Bovendien werd aangegeven dat het werk ook op maandag 9 september niet hervat zal worden. Als gevolg hiervan kan de fabriek nu maandag dan ook niet opgestart worden zoals gepland. De fabriek zal daarom tot nader order gesloten blijven. Dit is een moeilijke beslissing voor ons.”

Audi Brussels geeft wel aan een constructieve dialoog te willen blijven voeren met zijn personeel en de sociale partners. “Het bedrijf heeft duidelijk gecommuniceerd en laten zien dat het de activiteiten wil hervatten. Zodra de wil er is om weer normaal te werken en auto’s naar de dealers te versturen, zal de fabriek haar deuren weer openen”, aldus de woordvoerder.

De vakbonden lieten gisterenavond in gemeenschappelijk front weten dat “het nu duidelijk is dat de directie de directe confrontatie zoekt met de werknemers. Alle vakbondsdelegaties komen, samen met de centrales, zondagavond nog samen om te bekijken wat de meest gepaste manier is om te reageren morgen en de komende dagen..."

Nota:

Nota: Ik ben écht benieuwd hoe dit voor de stakers afloopt...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht