ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vreemde gebruiken: Slangenwijn

Als je de Oosterlingen mag geloven dan is slangenwijn dé remedie tegen tal van aandoeningen, gaande van reuma, haaruitval, huidziekten tot kanker zelfs. Toch is het beter om het met een korrel zout te nemen, of met een beetje gedroogde slangenpoeder
door Tsenne Kikke - zaterdag 1 mei 2010 1:33

Slangenwijn fabriceren loopt soms niet van een leien dakje. In China, bijvoorbeeld, is een man gebeten door een slang nadat hij het dier twee maanden in een fles alcohol had laten weken. Zhang had de slang gevangen en samen met enkele kruiden in een fles gedaan om er wijn van te maken.

De giftige slang was er duidelijk niet mee opgezet, want na twee maanden beet het dier Zhang onmiddellijk bij het openen van de fles. Zhang had de fles niet goed afgesloten, waardoor de slang nog scherp stond. De man werd naar het ziekenhuis gebracht en moest dus nog even wachten voordat hij van de wijn kon genieten.

Volgens sommigen is het drankje een uitstekend middel tegen reuma, en tegen vele andere kwalen, waaronder haaruitval en zweetvoeten. Het zou zelfs hetzelfde effect kunnen geven als Viagra. Natuurlijk hoeven wij daar niets van te geloven.

De slangenwijn, die oorspronkelijk uit Vietnam komt, is dus - naar het schijnt - goed voor verschillende lichamelijke kwaaltjes. Hoe giftiger de slang in de fles, hoe sterker de uitwerking. Meer dan 100 cl. ervan drinken kan nochtans schadelijk zijn voor de gezondheid.

Pas als de ogen van de slang, die in de fles zit, wit uitslaan mag deze 'wijn' niet meer gedronken worden, naar het schijnt. De instructies zijn niet altijd even duidelijk. Op een fles lazen we, bijvoorbeeld, in gebrekkig Engels: Usage: Rheumatism, lumbago, sweat of limbs. Dosce: twice a day each a small before meal.

Nota: Mijn dank gaat uit naar fotograaf Tristan Savatier, die zo bereidwillig was enkele foto's uit zijn portfolio aan deze pagina gratis uit te lenen.



snake wine - jar with king cobra (ophiophagus hannah) - vietnam


snake wine - snakes in lao-lao bottles (rice alcohol) - laos


girl - whisky village, near pak ou caves - luang prabang (laos)

Tot besluit: Naast slangen kan men er van alles in zulke flessen steken, waaronder spinnen, hagedissen en schorpioenen, bijvoorbeeld. Duizendpoten, misschien? Ik heb er alleszins weinig vertrouwen in. Je drinkt als het ware 'de Dood' op - of, het drankje, vermengd met de doodsangst van de slang.

Zo kun je, bijvoorbeeld, in plaats van paling in 't groen klaar te maken, de nog levende paling in alcohol laten verdrinken, om het drankje maanden later op te drinken. Anderzijds eten wij ook rauwe mosselen op, of mosselen uit bokalen... Natuurlijk is dit dan weer niet hetzelfde als de fabricage van slangenwijn. In elk geval: als je zelf met slangenwijn ervaringen hebt gehad, laat het ons weten, hé! Beloofd ?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht