ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Pastoor aangehouden na overlijden van priester met wie hij de lakens deelde

Pastoors en priesters zijn ook maar mensen…
door Tsenne Kikke - zondag 29 september 2024 16:39

Eerst een beetje geroddel...

De onderzoeksrechter heeft een 60-jarige pastoor B. uit Kalmthout aangehouden na de dood van een 69-jarige priester van Engelse origine die bij hem logeerde. De feiten zijn gekwalificeerd als handel in verdovende middelen met de dood tot gevolg. Het slachtoffer is woonachtig in het Verenigd Koninkrijk en zou enkele jaren geleden een lange tijd in België hebben gewoond. De Brit en pastoor B. zijn al geruime tijd bevriend en het slachtoffer kwam regelmatig op bezoek.

De pastoor had donderdag even na middernacht de hulpdiensten gebeld, omdat de man die bij hem logeerde onwel was geworden. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren. Bij de eerste vaststellingen door de politie, het labo en de wetsdokter bleek dat de twee mannen samen xtc en poppers hadden gebruikt en seks hadden gehad. Op dit moment loopt het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak nog verder. 

Pastoor B. was jarenlang priester in het Antwerpse, maar kwam enkele jaren geleden in de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Essen-Kalmthout terecht. Hij was pastoor in onder meer Kalmthout, Heide, Achterbroek en Essen. Volgens ingewijden was de man een bevlogen priester in de woorden die hij uitsprak...

Tussen haakjes...

Een pastoor is altijd een priester, maar een priester is niet altijd een pastoor. Een pastoor, die de zorg over een parochie heeft, is meestal verbonden aan de katholieke kerk, terwijl een pastoor een algemenere term is voor een predikant in een christelijke kerk. Het woord 'pastoor' komt van het Latijnse 'pastor', dat 'herder' betekent. Dat verklaart waarom een pastoor soms over zijn 'kudde' spreekt.

Wat zijn poppers?

Poppers zijn kleine flesjes met daarin drugs in vloeibare vorm. Zodra het flesje geopend wordt, verdampen de stoffen (alkylnitrieten) en kunnen ze worden geïnhaleerd. Poppers geven een korte, hevige roes en worden daarom door sommige mensen gebruikt tijdens het vrijen. Poppers zijn gevaarlijk, omdat ze verslavend werken. Het (overmatige) gebruik ervan kan leiden tot duizeligheid, oogschade, flauwvallen en zelfs coma. En, in combinatie met andere medicatie of drugs (bv. Viagra) kunnen poppers zelfs dodelijk zijn.

Ter zake...

Dat de kerk een ongezond percentage homoseksuelen telt, is bekend. De Amerikaanse psychiater Richard Sipe heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de seksualiteitsbeleving van Amerikaanse priesters. Daaruit bleek dat tussen de 30 en de 45 procent homoseksueel is.

Reeds eerder vermeldde ik eveneens dat zij die voor het beroep 'priester' of 'non' hebben gekozen, zichzelf moeten verplichten om het dierlijke in zichzelf te ontstijgen. Tenslotte hebben zij het sekscentrum niet nodig om 'kindjes te maken' teneinde aan de wetten van Moeder Natuur te voldoen, maar wél om 'iets anders in henzelf' te kristalliseren. Ook staat er in een andere blog het volgende...

Alles is energie

Alles wat uit atomen bestaat, straalt energie uit. Natuurlijk zijn de energieën van mineralen niet gelijk aan die van planten en al het andere levende, waaronder menselijk uitziende wezens.

Simplistisch uitgelegd, kan het menselijke lichaam in 'drie verdiepingen' worden ingedeeld: zijnde: een boven-, midden- en benedenverdiep. Elk van die verdiepingen beschikt over een eigen gekleurdheid, verbruikt een eigen brandstof, en net als in eender welk andere 'fabriek', heeft elk brandstofverbruik restafval.

Als je iemand een hand geeft, wissel je bepaalde energieën met elkaar uit. Bij een kus op iemands wang geven, betrek je er een andere vorm bij, en als je met iemand sekst dan worden de energieën van jouw onderste verdiep vrijgegeven en uitgewisseld.

Een hoer, bijvoorbeeld, zal onbewust energieën met haar cliënteel uitwisselen, maar van tongkussen zal hoogstwaarschijnlijk weinig of geen sprake zijn, omdat er energieën van een totaal andere soort bij betrokken worden.

Misschien zijn er vandaag de dag priesters die in staat zijn om hosties en wijn te zegenen, met de nadruk op het woordje 'misschien'.

In elk geval ben ik de mening toegedaan dat seksueel gefrustreerde, pedofiele en homoseksuele priesters met hun handen van dopen, zegenen, en zo meer, moeten afblijven, gewoonweg omdat ze de meest ongezonde, lichaamseigen energieën aan anderen overbrengen. Natuurlijk hoef je daarvan geen woord te geloven....

Voor de eclecticus

Geheel achteraan in Life is real only then, when "I am" trachtte Gurdjieff die menselijke 'gekleurdheid' uit te leggen via de vergelijking met de gekleurde lampen in de verre verte tijdens een storm - en, deze vermelding was dan ook de énige reden om bovenstaande tekst - als aanloop - op deze website te plaatsen. Tracht die tekst te begrijpen en tegelijkertijd te beseffen wat men over aura's, kirlian fotografie, het astrale, en zo meer, publiceert zuivere quatsch is. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht