ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De beginselen worden ons aangetoond, maar hoe zullen die oorlogen eindigen?

Hassan Nasrallah bracht geen al te goed nieuws…
door Tsenne Kikke - donderdag 19 september 2024 21:43

Gevolgen ontspruiten uit oorzaken, en oorzaken zorgen voor nieuwe gevolgen...

Ik vermoed dat het beroep 'soldaatje spelen' in vredestijden een toffe inkomstenbron kan zijn, totdat men met een werkelijkheid wordt geconfronteerd; een werkelijkheid, die men zich voordien niet kon voorstellen. Laten we eventjes Oekraïne - waar Zelenski momenteel plannen smeedt om te overwinnen - terzijde laten en het volgende scenario nemen...

Terwijl Mustafa het nieuws aan het bekijken is, gaat zijn semafoon af. "Kan je mijn bieper naar me brengen, schatje? Hij ligt op tafel..." Het achtjarig meisje rent ernaar toe, grijpt de pager vast, en overleed ter plaatse.

Anders gezegd: enerzijds zijn semafoon, bieper en pager synoniemen, maar anderzijds kan je snappen dat in een oorlog miljoenen onschuldige mensen het leven kunnen laten. Tenslotte wist Mustafa, toen hij zich bij het leger inlijfde, ook niet waaraan hij écht begon.

Je weet het al: één ikje kan een overeenkomst aangaan waar al de honderdtallen andere kleine ikjes later spijt van kunnen hebben. Er zijn uitzonderingen - want, in dit geval vindt je tussen al die soldaten menstypen die anderen met veel plezier willen doden... - en, ze zijn met z'n velen.

Wel is tijdens een oorlogsgebeuren 'doden of gedood worden' een feit. Stel, dat je je verscholen hebt, en er plots een gewapend iemand opdaagt. 'Is het een vriend of vijand?' gaat er in jouw hoofd om. Ga je het hem vragen- of, knal je hem neer?...

Tussen haakjes: denk er nu niet over na, gewoonweg omdat jij niet weet hoe jouw lichaam zich instinctief in dat moment zal gedragen. Je kunt zelfs gewoonweg in jouw broek doen.

In elk geval ontvingen dinsdag in Libanon om 15.30 uur duizenden biepers een bericht dat van de leiding van Hezbollah afkomstig leek te zijn. Het activeerde echter explosieven waarbij er minstens 12 doden en ruim 2.800 gewonden vielen. En gisteren werden er eveneens al minstens 20 doden en meer dan 450 gewonden geteld door explosies van walkietalkies. De apparaten waren voooraf geprogrammeerd om enkele seconden later te ontploften.

Reactie

Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, reageerde in een televisietoespraak, en zei onder andere dat Israël alle rode lijnen had overschreden. Hij voegde eraan toe dat sommige ontploffingen plaatsvonden in ziekenhuizen, apotheken, markten, winkels, auto's, huizen en op straat, waar duizenden burgers, onder wie vrouwen en kinderen, aanwezig waren. Volgens hem was het de bedoeling van Israël om "5.000 mensen te doden in 2 minuten".

Hij noemde de aanvallen "een oorlogsdaad" en "een oorlogsverklaring tegen de bevolking van Libanon en de soevereiniteit van het land".

Nasrallah gaf toe dat de aanvallen "een harde, ongeziene klap" betekenen voor Hezbollah. "Maar die heeft ons niet klein gekregen en zal ons ook niet klein krijgen", verzekerde hij. 

Volgens hem is de militaire operationele structuur van Hezbollah door de aanvallen niet geraakt. Hezbollah zal Israël met raketten blijven bestoken.

"Israël mag een gepaste straf verwachten en we zullen niet stoppen met onze operaties in het zuiden van Libanon zolang de oorlog in Gaza voortduurt", maakte Nasrallah duidelijk. "Het verzet in Libanon zal het verzet in Gaza, op de Westelijke Jordaanoever en het verzet van alle onderdrukten blijven steunen."

Hij zei ook dat Hebollah zal zorgen dat Israëli's niet kunnen terugkeren naar het noorden. Weet, dat sinds 7 oktober, de dag van de aanval van Hamas op Israël, duizenden Israëlische inwoners hun huizen aan de grens met Libanon hebben moeten verlaten, omdat in dat gebied dagelijks aanvallen plaatsvinden tussen Hezbollah en het Israëlische leger. 

Tijdens de toespraak vanuit een onbekende locatie vonden nieuwe luchtaanvallen plaats op de grens tussen Israël en Libanon. Het Israëlische leger en Hezbollah voerden nieuwe aanvallen uit in dat grensgebied. Het Israëlische leger zei dat daarbij zeker 2 Israëlische soldaten gesneuveld zijn.

Waaromheen draaien die oorlogen?

Antwoorden kunnen in talrijke boeken beschreven worden. Maar, indien je het eenvoudig wil houden, kan je misschien inzien dat het in wezen - zowel in de Gazastrook, de westelijke Jordaanoever als in Oekraïne - om enkele lappen grond gaat.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publicerenLaat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht