ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Volgens Zelenski werd de oorlog naar het gebied van de agressor verplaatst…

Anders gezegd: het wordt alsmaar van kwaad tot erger.
door Tsenne Kikke - zondag 11 augustus 2024 20:17

Eerst ging het om pure verdediging, daarna over gronden herwinnen, en nu wordt de aandacht gevestigd op de verovering van Russische gebieden..., hetgeen Rusland misschien de volmacht zal geven om véél zwaarder op te treden.

In zijn dagelijkse videotoespraak zei Volodimir Zelenski vanavond: "Vandaag heb ik verschillende rapporten ontvangen van opperbevelhebber Syrsky over de frontlinies en onze acties om de oorlog te verleggen naar het grondgebied van de agressor. Oekraïne bewijst dat het inderdaad rechtvaardigheid kan herstellen en de nodige druk op de agressor kan uitoefenen."

Feit is, dat Oekraïense troepen sinds dinsdag op Russisch grondgebied aanwezig zijn en konden de voorbije dagen dankzij een grootschalige verrassingsinval tientallen kilometers ver oprukken. Naar het schijnt, zouden er duizenden Oekraïense militairen bij betrokken zijn. Ze voerden ook hun luchtaanvallen met drones en raketten in Koersk op. Bij zo'n aanval zouden in de nacht van vorige zaterdag op zondag dertien gewonden gevallen zijn, van wie er twee in kritiek toestand creëren. Dat meldde Aleksej Smirnov, de gouverneur van de regio, op 'Telegram'.

Het offensief zou volgens een hoge Oekraïense functionaris als doel hebben "de posities van de vijand uit te rekken, maximale verliezen toe te brengen, de situatie in Rusland te destabiliseren door te laten zien dat het niet in staat is om zijn eigen grenzen te beschermen, en de oorlog over te brengen naar Russisch grondgebied."

Hoeveel van die duizenden Oekraïense militairen volgende week nog in leven zullen zijn, weet natuurlijk geen mens. Ondertussen werden er meer dan 76.000 mensen, die in de Russische regio Koersk leven, geëvacueerd. En, om de Oekraïense inval af te slaan, stuurde Moskou versterkingen naar het gebied en organiseerde het vandaag een 'speciale antiterroristische operatie' in de Koersk-regio, evenals in die van Bryansk en Belgorod, grenzend aan Oekraïne. Het doel is "de veiligheid van burgers te garanderen en de dreiging van terroristische daden gepleegd door de sabotagegroepen van de vijand weg te nemen," aldus het Russische Nationale Antiterrorisme comité.

Intussen zei Wit-Rusland dat het zijn grens met Oekraïne in de zuidoostelijke gebieden Homel en Mazyr aan het versterken is. Op beelden, die het ministerie van Defensie deelde op 'Telegram', is te zien hoe tanks op treinwagons worden gezet voor transport. De eenheden staan stand-by om orders uit te voeren, zei het ministerie.

President Aleksandar Loekasjenko beweerde dat hij zo wil kunnen reageren op mogelijke provocaties uit het buurland. Gisteren had hij al gezegd dat Wit-Rusland doelen uit het eigen luchtruim had neergehaald. Volgens hem waren het vermoedelijk drones uit Oekraïne.

In elk geval zou Zelenski moeten weten dat Oekraïne met westerse wapens niet al te diep op Russisch grondgebied mag toeslaan, deels omdat leiders in Europa en de Verenigde Staten vrezen dat dit hen rechtstreeks zal meesleuren in de oorlog.

Anderzijds heeft Zelenski niets liever... Zo vroeg hij de opheffing van de beperkingen op het gebruik van langeafstandswapens die door westerse bondgenoten zijn geleverd. "Als de langeafstandscapaciteit van Oekraïne niet gelimiteerd is, zal deze oorlog beslist een limiet hebben. We zullen het billijke einde ervan dichterbij brengen," schreef hij op X. Wie er dan als 'winnaar' zal uitkomen, vermeldde hij er niet bij.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht