ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zelfkennis: Reyna D'Assia, 'dochter' van George Ivanovitch Gurdjieff, ontmoet Jodorowsky

G.I. Gurdjieff gaf aan Reyna D'Assia een hele reeks uitspraken die Alejandro Jodorowsky in zijn boek: 'De spirituele reis van Alejandro Jodorowsky' in 2005 publiceerde. We drukten ze voor jou af...
door Tsenne Kikke - zaterdag 30 april 2011 0:22

De aforismen in het filmpje komen uit het boek 'De spirituele reis van Alejandro Jodorowsky', geschreven door Alexandro Jodorowsky, een soort van autobiografie. De uitspraken zélf komen dan weer uit de mond van George Ivanovitch Gurdjieff, naar het schijnt, gegeven aan Reyna D'Assia, die zichzelf ooit uitriep tot Gurdjieff's dochter - en die zij, op haar beurt, doorgaf aan Alejandro Jodorowsky.

Uiteindelijk kan de bron van deze informatie worden betwist: iedereen, die rond de periode dat Gurdjieff leefde was geboren, en wiens moeder deel uitmaakte van Gurdjieff's leerlingen, kan de titel van 'zoon' of 'dochter' voor zichzelf opeisen. Bovendien vinden we op Wikipedia haar naam niet terug.

In de videoclip is de muziek afkomstig van G.I. Gurdjieff. Men hoort achtereenvolgens: 1- Hymn from a great temple - 2 Hymn for Easter Thursday, en 3- Prayer number 2.

Geniet dus van de wijze uitspraken. Luister naar de boodschap, en verspil je tijd niet aan de waarheidsgetrouwheid van de boodschapper in vraag te stellen. Uiteindelijk leidt elke boodschapper een tijdelijk, stoffelijk bestaan. Maar wijze woorden kunnen duizenden jaren blijven nabestaan.

Commentaar


Gepost op: 30/04/2011 20:20:45
ik vermoed dat de oosterse beschrijving van het retort dat Gurdjieff gebruikt en dat is beschreven in 'Op zoek naar het wonderbaarlijke' en dat handelt over de vier lichamen niet ver van uw geplant boompje valt.

Tsenne Kikke Gepost op: 30/04/2011 21:06:54
Tsenne Kikke Juist! Zeer juist!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht