ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nieuwetijdskinderen, redding is misschien op komst: de ADHD-Hype door ZEMBLA onder de loep gelegd

De ADHD-hype en ook die van ADD lopen nu al jaren en jaren. Hopelijk komt er vrij snel een einde aan. De Nieuwetijdskinderen zullen iets langer moeten wachten en wel totdat ze hun leven in eigen handen kunnen nemen.
door Tsenne Kikke - vrijdag 22 oktober 2010 5:32

ADHD betekent Attention Deficit Hyperactivity Disorder, oftewel aandachttekort/hyperactiviteitstoornis. Het 'aandachttekort' slaat niet op onvoldoende aandacht krijgen. Wel kan iemand met ADHD onvoldoende aandacht schenken aan zijn of haar omgeving. Daardoor is het niet goed mogelijk om de aandacht bij één ding tegelijk te houden (concentratiegebrek). Een ADHD'er wordt snel afgeleid - et cetera...

In een vorig nieuwsberichtje schreven we reeds dat ADHD voor sommigen onder ons de afkorting voor 'Angels Descending from Higher Dimensions', oftewel: 'Aartsengelen Dalend vanuit Hogere Dimensies' kan zijn, omdat men op die ADHD-kar is gesprongen en er een speciale betekenis aan heeft gegeven. Een betekenis, waarin duizenden mensen met beide voeten zijn ingetrapt. Sommigen uit pure onwetendheid, anderen: om er munt uit te slaan.

Als je dat artikel wil lezen, dat voornamelijk handelde over indigokinderen, regenboogkinderen, kristalkinderen, sterrenkinderen, Pleiadenkinderen, diamantkinderen, Christuskinderen, engelen, aartsengelen, en zo meer, en zo meer ... klik dan op deze link. Daarnaast hebben we het ook reeds gehad over Nieuwetijdskinderen en Ritalin

De reden waarom ik tegen dat verschijnsel rebelleer?... Wel, je mag gerust weten dat ikzelf een heel moeilijk kind ben geweest. Als ik de zogenaamde ADHD-kinderen aanschouw en aanhoor, herken ik mezelf erin. In wezen mag ik het leven dankbaar zijn dat mijn ouders mij indertijd niet als een 'Nieuwetijdskind' hebben opgevoed, noch mij hebben volgestampt met Ritalin, of met een soortgelijk 'breinmedicijn'. 'k Weet het: ik heb gemakkelijk spreken omdat het toen nog niet bestond, godzijdank.

In Nederland alleen al, bijvoorbeeld, worden inmiddels bijna 900.000 pakjes ADHD medicatie per jaar voorgeschreven aan voornamelijk kinderen. Zijn de kinderen ziek of worden ze ziek gemaakt?

In de Vara Zembla reportage kwam duidelijk de gedachtengang van veel psychiaters aan bod. Mensen worden letterlijk met psychiatrische therapie overgehaald om medicijnen te gebruiken zonder dat er een objectieve medische verantwoording bestaat voor een ziekte om te behandelen.

Je kunt goed zien hoe onzekere mensen geïndoctrineerd worden dat ze een ziekte hebben door ze hun focus te laten richten op allerhande onzekerheden en problemen in het leven. En die problemen kunnen natuurlijk reëel zijn maar het feit dat de psychiater om die reden een ziekte bij de mensen diagnosticeert is zowel ethisch als medisch onverantwoord.

Nu rijst de vraag: wie gaat deze schandalige ADHD-zwendel stoppen? Want je kan het toch niet laten voortduren? Straks komt er, naast dat engelenkinderen-gedoe, een of andere 'professie' die zegt dat Satan in de kinderen leeft en dat het bewijs daarvoor een citaat uit de bijbel is. Kwakzalverij, zoals sommige onderdelen van de psychiatrie, moet koste wat kost beëindigd worden. Natuurlijk moet er respect bestaan voor mensen die ervoor kiezen om bepaalde behandelingen of middelen te gebruiken maar het mag niet zo zijn dat we het als gewoon gaan beschouwen dat erkende artsen op basis van een citaat uit een soort bijbel een ziekte kunnen diagnosticeren en op basis daarvan gevaarlijke hersenmedicijnen mogen voorschrijven.

Het is een feit: niet alleen jongetjes, maar ook steeds meer meisjes en volwassenen krijgen te horen dat ze ADHD hebben. De Gezondheidsraad maakte zich er tien jaar geleden al zorgen over en intussen is het aantal diagnoses alleen maar gestegen. Het gebruik van medicatie is de afgelopen vijf jaar zelfs verdubbeld. Ouders die vraagtekens zetten bij het slikken van pillen, voelen zich door de school van hun kind onder druk gezet.

"Je voelt je op zeker moment gedwongen door school die zegt: als ze die medicatie niet gebruikt, zal ze naar het speciaal onderwijs moeten," aldus een vader in de ZEMBLA-aflevering 'De ADHD-hype', onlangs uitgezonden op 18 september 2010.

De Groningse psychologe L. Batstra is kritisch over de toename van ADHD. Zij nam een half jaar geleden ontslag bij de Groningse instelling waar kinderen worden getest op ADHD. Ze kreeg gewetensbezwaren, omdat naar haar mening veel te veel ouders de diagnose van hun kind kregen aangepraat. Batstra: "Zo kan het gebeuren dat ouders volstrekt normaal gedrag gaan zien als een stoornis."

ZEMBLA volgt het spreekuur van de Rotterdamse kinderarts en ADHD-deskundige dr. R. Rodrigues Pereira. Mannen, vrouwen, kinderen, hele families tegelijk komen bij hem op bezoek. De dokter zweert bij medicatie. Pereira: "Die pillen hebben ze niet gemaakt om mensen te vergiftigen, die zijn nu juist voor de gevallen die een pil nodig hebben en die ontzettend blij zijn dat die pil bestaat."

Ook de oudervereniging Balans, die de belangen behartigt van ouders met kinderen met stoornissen als ADHD, wordt vaak verweten te veel op de hand van de farmaceuten te zijn. Om die reden heeft de vereniging de sponsoring door de farmaceutische industrie stopgezet. Mevrouw A. Paternotte zegt namens de vereniging dat ze dat besluit weer ter discussie wil stellen: 'Wij kunnen dat geld goed gebruiken.'

De farmaceutische industrie voert een krachtige lobby om de stoornis onder de aandacht te brengen. Die lobby is succesvol geweest: de nieuwe, duurdere merkgeneesmiddelen hebben flink terrein veroverd.

De Amerikaanse psychiater dr. A. Frances zegt daarover: "Ik denk dat veel mensen vanwege ADHD medicatie krijgen, terwijl ze die helemaal niet nodig hebben. Dat wordt allemaal gepusht door de farmaceutische industrie. Ik verwacht dat die aantallen zullen dalen, zodra de patenten van die medicijnen af zijn en er minder op te verdienen valt."

Deze Amerikaanse arts was enige jaren terug voorzitter van de commissie die het internationale diagnosehandboek voor psychiaters herschreef, wat resulteerde in de DSM-IV. De commissie verruimde daarin de criteria voor ADHD. Voor het eerst werd ook een groep met ADD benoemd; kinderen en volwassenen met concentratiestoornissen, zonder hyperactiviteit.

Daarmee kwam een grotere groep in aanmerking voor de stoornis, hetgeen dr. Frances nu betreurt. "De diagnosecriteria voor ADHD zijn veel te ruim gesteld. Dat heeft ervoor gezorgd dat het aantal diagnoses is verdubbeld. Daar ben ik verantwoordelijk voor," zegt hij in ZEMBLA. "We hadden berekend dat het aantal diagnoses met vijftien procent zou toenemen, maar ze namen met de helft toe,"aldus Frances.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht