ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Reïncarneren mag … mits toestemming van China

China houdt Tibet onder de knoet. Ook de Dalai Lama blijft geweerd omdat hij een bedreiging vormt.
door Tsenne Kikke - vrijdag 21 september 2007 23:45

Sedert 1 september jongstleden bestaat er een nieuwe Chinese wet die best bizar is: Tibetaanse monniken mogen niet meer reïncarneren zonder toestemming van de Chinese overheid.

Deze nieuwe wet zegt expliciet: 'De zogenaamde reïncarnatie van de levende Boeddha is illegaal en ongeldig zonder de goedkeuring van de Chinese regering.'

Deze nieuwe reglementering is bedoeld om de invloed van de verbannen Dalai Lama te kortwieken. Ook heeft de 72-jarige Dalai Lama vanaf nu niet meer de macht, noch het recht, om een opvolger aan te duiden.

Reeds in 1995 heeft de dalai Lama een opvolger verkozen uit drie jongetjes. Waar hij zich momenteel bevindt, weet niemand. Om de Chinezen op een dwaalspoor te zetten lopen er momenteel een honderdtal 'opvolgers' rond, zoals in Tibet als in China.

Alle Tibetanen geloven in het bestaan van reïncarnatie. Niet omdat ze weten dat het echt bestaat natuurlijk, maar gewoonweg omdat ze het ooit eens klakkeloos hebben aanvaard. Hoogstwaarschijnlijk ergens in hun jeugdjaren. Maar de heilige der heiligen: de toekomstige Dalai lama, is de enige mens die men als gereïncarneerd persoon kan herkennen. Ten eerste heeft de baby, of het kind, een speciale geboortevlek ergens op zijn lichaam, en ten tweede is dit kind als enige in staat een proef af te leggen, namelijk: één of meerdere voorwerpen herkennen die deel uitmaakten van zijn vorige verblijf op aarde als Dalai Lama.

Als je daar meer wenst over te weten, en ook over de ganse geschiedenis van Tibet in relatie tot China, dan raden we je ten zeerste het boek 'Het verhaal van Tibet' aan, geschreven door Thomas Laird. Een échte aanrader!

Nota: Vele afbeeldingen en talrijke artikelen uit 2007 werden achteraf verwijderd, omdat ze verouderd waren en teveel ruimte in beslag namen...

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht